Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2016. : Hírek 2016. szeptember : Szep.11. Oda az újszászi veretlenség. Újszász

Oda az újszászi veretlenség

2016. szeptember 11. Újszász

Szeptember 10-11-én Újszászon rendezték a lábtoll-labdázók körében az év legnehezebb versenyeként számon tartott Újszász Kupát, amelyen 86 versenyzõ lépett pályára. A sok versenyzõ a hét versenyszámban nagyon sok mérkõzést játszott. A maratoni küzdelem az elsõ nap a csapat és az egynemû párosok után a hajnali órákban a vegyes párossal fejezõdött be. A fárasztó elsõ nap után az egyénikben már kevesebben indultak.

Az elõzetes esélylatolgatás során a férfi számokban és a vegyes párosban négy újszászi, a nõknél három nagykanizsai elsõ helyezésre tippeltek a szakértõk. Tévedtek. A kanizsaiak nyertek négy, az újszásziak három számot. Már az elsõ döntõben borult a papírforma. Az újszásziak magyarországi versenyeken két és fél éve veretlen Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor összeállítású egysége érthetetlen módon betlizett. A döntõben a nagykanizsaiak Huszár Emil, Lukács Márton, Takács Endre összetételû gárdája ellen az elsõ játszmában még kihagyott játszmalabdájuk volt, a második szettre aztán teljesen szétcsúsztak. A kanizsaiak nyertek 22-20, 21-15-re. A második számú újszászi csapat Takács Zoltán vezetésével jó játékkal elcsípte a harmadik helyet. A párosban már jobban figyeltek a hazaiak. Nyert a ranglistavezetõ Herczeg Gábor, Tóth Gábor duó, 2. Lakatos Zoltán, Takács Zoltán, 3. Becskereki Sándor, Kézér Zsolt. Kézér Zsolt a nagykanizsaiakkal a négy közé jutásért játszott mérkõzés utolsó pontjainál megsérült, de sérülten is sikerült az elõdöntõbe jutniuk. A Baranyai Benett, Farkas Balázs kettõs a Zemplén SE-nek nyert egy bronzérmet.

A nõknél a Nagykanizsa ZSE dr. Farkas Martina, Kunics Réka, Morvai Noémi, Tukszár Zsófia összeállításban magabiztosan nyerte a csapatversenyt az Ézsiás Fanni, Ézsiás Kitti, Joó Anett, Vágó Henriett összeállításban játszó újszásziakat 2-0-ra verve a döntõben. A párosban a nagykanizsai Kunics Réka, Morvai Noémi végzett az elsõ helyen. A többi dobogós helyezést a hazaiak gyûjtötték be. 2. Ézsiás Fanni, Ézsiás Kitti, 3 Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina és Fehér Valéria, Hornyák Erzsébet, akik a cserszegtomajiak ellen 14-20-ról 24-22-re fordítva érték el a dobogót.

A hajnalban lejátszott vegyes páros fináléban Újszász két legjobb játékosa, Herczeg Gábor és Tóth Gábor, valamint az Ézsiás nõvérek, Kitti és Fanni néztek farkasszemet. A Herczeg Gábor, Ézsiás Kitti kettõs nyert, de akár fordított is lehetett volna az eredmény, mert a harmadik játszma 19-19 után dõlt el. A harmadik helyen kanizsai párosok: Baranyai Benett, Morvai Noémi és Lukács Márton, dr. Farkas Martina végeztek.

A második napon az elõzõ nap fáradalmaival a lábakban az egyénikben küzdöttek a versenyzõk. A férfiaknál két meglepetés is volt. Az egyik az ifjúsági korú Suki József bronzérme, aki élete elsõ felnõtt érmét szerezte, a másik a ranglistavezetõ Tóth Gábor bronzérme, aki az elõdöntõben a nagykanizsai Farkas Balázstól szenvedett váratlan vereséget. Farkast aztán döntõben Herczeg Gábor lesöpörte a pályáról és három elsõ és egy második helyezéssel õ nyerte az Újszász Kupát. (Duplán sajnálhatja az elbukott csapatversenyt.) A nõi egyéniben Kunics Réka volt a legjobb, három elsõ és egy nyolcadik helyezéssel a kupát is õ vitte haza. A nõi egyéniben Pusztaszer Túri Noémi révén egy ezüst, Németh Barbara révén egy bronzérmet nyert. Vachal Krisztina pedig egy bronzéremmel tette teljessé az újszászi éremkollekciót.

Eredmények

Nõi csapat (13): 1. dr. Farkas Martina, Kunics Réka, Morvai Noémi, Tukszár Zsófia (Nagykanizsa ZSE), 2. Ézsiás Fanni, Ézsiás Kitti, Joó Anett, Vágó Henriett (Újszászi VVSE), döntõ: 21-14, 21-17, 3. Horváth Orsolya, Németh Barbara, Túri Noémi (Pusztaszer PISZE SE)

Nõi páros (22): 1. Kunics Réka, Morvai Noémi (Nagykanizsa ZSE), 2. Ézsiás Fanni, Ézsiás Kitti (Újszászi VVSE), döntõ: 21-14, 21-13, 3. Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina (Újszászi VVSE) és Fehér Valéria, Hornyák Erzsébet (Újszászi VVSE)

Nõi egyéni (16): 1. Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE), 2. Túri Noémi (Pusztaszer PISZE SE), döntõ: 21-6, 21-18, 3. Vachal Krisztina (Újszászi VVSE) és Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE)

Férfi csapat (12): 1. Lukács Márton, Huszár Emil, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE), 2. Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), döntõ: 22-20, 21-15, 3. ifj. Fehér János, Lakatos Zoltán, Takács Zoltán (Újszászi VVSE)

Férfi páros (17): 1. Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 2. Lakatos Zoltán, Takács Zoltán (Újszászi VVSE), döntõ: 23-21, 21-18, 3. Becskereki Sándor, Kézér Zsolt (Újszászi VVSE) és Baranyai Benett, Farkas Balázs (Nagykanizsa ZSE)

Férfi egyéni (22): 1. Herczeg Gábor (Újszászi VVSE), 2. Farkas Balázs (Nagykanizsa ZSE), döntõ: 21-11, 21-9, 3. Suki József (Újszászi VVSE) és Tóth Gábor (Újszászi VVSE)

Vegyes páros: 1. Herczeg Gábor, Ézsiás Kitti (Újszászi VVSE), 2. Tóth Gábor, Ézsiás Fanni (Újszászi VVSE), döntõ: 19-21, 21-16, 21-19, 3. Baranyai Benett, Morvai Noémi és Lukács Márton, dr. Farkas Martina (mindkettõ Nagykanizsa ZSE)

Éremtáblázat

Egyesület

arany

ezüst

bronz

Össz.

Nagykanizsa ZSE

4

-

4

8

Újszászi VVSE

3

6

6

15

Pusztaszer PISZE SE

-

1

2

3

A Cserszegtomaji SK csapata

Pusztaszer és Tápióbicske versenyzõi

Az Újszászi VVSE versenyzõi

Suki József (Újszászi VVSE) talpalása

Farkas Balázs (Nagykanizsa ZSE) sáncolása

Farkas Balázs sánca az Újszászi VVSE - Nagykanizsa ZSE elõdöntõben

Szenior sánc: Lakatos Zoltán és Fehér János (Újszászi VVSE)

Beactive

Csák Vivien talpalása a két újszászi csapat elõdöntõjében

Nõi csapat: 2. Újszászi VVSE, 1. Nagykanizsa ZSE, 3. Pusztaszer PISZE SE

Átöltözés

Mindenki beactive pólóban

Újszász - Pusztaszer páros mérkõzés

Generációk mérkõzése

Nõi páros: 2. Ézsiás Fanni, Ézsiás Kitti (Újszászi VVSE), 1. Morvai Noémi, Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE), 3. Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina és Fehér Valéria, Hornyák Erzsébet (mindkettõ Újszászi VVSE)

Férfi páros: 2. Takács Zoltán, Lakatos Zoltán (Újszászi VVSE), 1. Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 3. Farkas Balázs, Baranyai Benett (Nagykanizsa ZSE) és Becskereki Sándor, Kézér Zsolt (Újszászi VVSE)

Vegyes páros: 2. Tóth Gábor, Ézsiás Fanni (Újszászi VVSE), 1. Herczeg Gábor, Ézsiás Kitti (Újszászi VVSE), 3. Lukács Márton, dr. Farkas Martina és Morvai Noémi, Baranyai Benett (mindkettõ Nagykanizsa ZSE)

Farkas Balázs (Nagykanizsa) és Farkas Balázs (Újszász)

Nõi egyéni: 2. Túri Noémi (Pusztaszer PISZE SE), 1. Kunics Réka (Újszászi VVSE), 3. Vachal Krisztina (Újszászi VVSE) és Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE)

Férfi egyéni: 2. Farkas Balázs (Nagykanizsa ZSE), 1. Herczeg Gábor (Újszászi VVSE), 3. Suki József (Újszászi VVSE) és Tóth Gábor (Újszászi VVSE)