Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2011. : Hírek 2011. Március : Már.24. Lábtoll-labdázók A Magyar Köztársaság jó tanulója - jó sportolója 2010 díjasok között. Budapest

Lábtoll-labdázók "A Magyar Köztársaság jó tanulója - jó sportolója 2010" díjasok között

2011. március 24. Budapest

Március 24-én a Magyar Sport Háza Konferenciatermében tartották "A Magyar Köztársaság jó tanulója - jó sportolója 2010" díjátadó ünnepségét, amelyen Réthelyi Miklós nemzeti erõforrás miniszter ünnepélyes keretek között adta át „A Magyar Köztársaság jó tanulója - jó sportolója 2010” pályázat díjazottjainak az elismerést. A kiemelkedõ tanulmányi- és sporteredményeket jutalmazó pályázatot több mint húsz éve hirdetik meg, a 2010. évi kiírásra összesen 407 fiatal jelentkezett. A címre – az általános iskolástól az egyetemistáig – több korosztályban is lehetett pályázni tanulmányi eredménytõl, valamint sportteljesítménytõl függõen. A pályázat kiírásában a Nemzeti Erõforrás Minisztérium mellett közremûködött a Magyar Olimpiai Bizottság, a Nemzeti Sportszövetség, a Magyar Diáksport Szövetség, a Magyar Egyetemi - Fõiskolai Sportszövetség és a Fogyatékosok Nemzeti Sportszövetsége.

A nemzeti erõforrás miniszter beszédében hangsúlyozta, a pályázat célja az volt, hogy ösztönözze az ifjúságot fizikai és szellemi képességeinek fejlesztésére, de fontos szempont volt az utánpótlás-nevelés célkitûzéseinek segítése, továbbá, hogy a diákok ápolják a fair play szellemiségét. „Meg kell dolgoznunk minden gyõzelemért, legyünk a sportpályán vagy a tanteremben!” – emelte ki Réthelyi Miklós.

A március 24-i díjátadón nyolcvanhat diák vehette át kiváló teljesítményéért az oklevelet. Az elismerésben részesültek között öt lábtoll-labdázó volt. Vágó Henriett az Újszászi Gimnázium és Mûszaki Szakközépiskola, Szabó Nóra pedig a szolnoki Varga Katalin Gimnázium tanulójaként, Bogár László a Kodolányi János Fõiskola média szakos hallgatójaként, Boros Péter a Budapesti Corvinus Egyetem közgazdász hallgatójaként, Varga Rita az ELTE Bölcsészkarának koreai-kínai nyelvszakos hallgatójaként érte el kiváló tanulmányi eredményét. Kimagasló sporteredményeiket az Újszászi VVSE lábtoll-labda szakosztályában és a magyar válogatottban teljesítették. A díjazottakat szüleik is elkísérték az ünnepségre. Hiányzott az ünnepségrõl a Vietnamban ösztöndíjasként tanuló Varga Rita, akinek oklevelét csapattársa, Szabó Nóra vette át.

Boros Péter, Bogár László, Szabó Nóra és Vágó Henriett

Díjátadás elõtt

Vágó Henriett veszi át oklevelét dr. Réthelyi Miklós minisztertõl

Szabó Nóra veszi át oklevelét

Bogár László veszi át oklevelét

Boros Péter veszi át az oklevelet dr. Réthelyi Miklós minisztertõl

Díjazottak anyukájukkal: Boros Péterné és Boros Péter, Bogárné Simon Klára és Bogár László

Varga Ferenc, Vágó Henriett és édesanyja, Oláh Ágnes

A díjazottak és edzõjük: Boros Péter, Szabó Nóra, Fehér János, Vágó Henriett és Bogár László

Corvinusos diákok: Boros Péter és Bogár László

Fotó: Bogár László és Fehér János