Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2011. : Hírek 2011. Február : Feb.5. Ergométeres Tűzoltó Országos Bajnokság. Szolnok

Ergométeres Tûzoltó Országos Bajnokság

2011. február 5. Szolnok

Február 5-én Szolnokon a tûzoltólaktanya sportcsarnokában rendezték a 3. Ergométeres Tûzoltó Országos Bajnokságot. A rendkívüli fizikumot erõt és sok felkészülést igénylõ versenyre az ország 12 városának tûzoltóságáról érkeztek nevezõk. Az egyéni versenyszámban 35 év alatt és 35 év feletti kategóriában küzdöttek a versenyzõk. 1000 méteres távot kellett leküzdeniük a lehetõ legrövidebb idõ alatt. Négyfõs csapatok is versenyeztek. A sorrendet a csapattagok idejének összeadásával állapították meg.

Az ergométer az evezõs mozgás imitálásával a test szinte minden jelentõsebb izomcsoportját megmozgatja. A gép kijelzõje csapásonként és összesítve is megmutatja többek közt a teljesítményt, az idõt, a megtett távolságot, a csapásszámot és a felhasznált kalóriát.

A verseny fõrendezõje, Szabó Lajos tûzoltó százados a versenyt színesítendõ meghívta az Újszászi VVSE lábtoll-labdázóit (Joó Richárd, Köböl Áron, Molnár Kristóf, Oszlányi Mercédesz), akik a megnyitó után Fehér János vezetésével tartottak rövid lábtoll-labda bemutatót. A bemutató után néhány tûzoltó kipróbálta a lábtoll-labdázást, a lábtoll-labdázók pedig az ergométert.

A felsorakozott versenyzõk

Szabó Lajos tûzoltó százados ismertette a szabályokat

Az ergométerek

Köböl Áron

Köböl Áron és Joó Richárd

Körjáték

Néhány tûzoltó próbálkozott a lábtoll-labdázással

Molnár Kristóf, Oszlányi Mercédesz, Joó Richárd, Köböl Áron és Szabó Lajos

Bemelegítés

Megkezdõdött a verseny

Joó Richárd

Köböl Áron

Molnár Kristóf

Fehér János

Fotó: Fehér János