Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2019. : Ápr. 28. Megszakadt a Herczeg Gábor, Tóth Gábor páros ötéves veretlenségi sorozata. Újsszász

Megszakadt a Herczeg Gábor, Tóth Gábor páros ötéves veretlenségi sorozata

2019. április 28. Újszász

Több mint nyolcvanan indultak április 27-28-án Újszászon a Tavaszköszöntõ Kupán, a 2019. évi ranglista és vb válogató versenysorozat harmadik fordulóján. A kétnapos verseny programjában férfi és nõi csapatverseny, férfi és nõi páros, valamint férfi és nõi egyéni szerepelt. A csapatversenyben már harmadszor csaptak össze a versenyzõk. A férfiaknál két tornagyõzelem után már a négy közé jutás is a vb válogatottságot jelentette a Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor összeállítású újszászi team. Ezt a követelményt könnyedén teljesítették, de nem álltak meg itt. Az elõdöntõben 21-19, 21-14-re verték a meglepetésre négy közé jutott az Újszászi VVSE – Gajdos Tibor, Harsányi Zoltán, Ráski Lajos, Tóth Gergõ – régi játékosaiból álló csapatát. A döntõben az elsõ játszmát 21-16-ra elbukták a Farkas Balázs, Horváth Gergõ, Lukács Benedek nagykanizsai trió ellen. A második szettben felpörögtek. 21-13-mal egyenlítettek, majd 21-17-es harmadik szettel nyertek.

A nõknél a Farkas Lilla, Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina összeállítású újszászi csapat várta két gyõzelemmel a harmadik fordulót. Játszma veszteség nélkül harmadszor is az elsõ helyen végeztek. A döntõben klubtársaikat – Hornyák Erzsébet, Szaszkó Dorka, Vágó Henriett – gyõzték le 22-20, 21-16-ra. Nem ment a játék a korábban többször döntõs pusztaszerieknek. A dobogóról is lecsúsztak. A harmadik helyért az újszászi Ézsiás nõvérektõl – Fanni, Kitti, Zsófi – kaptak ki 15-13, 15-6-ra.

A párosok második alkalommal válogatóztak. A férfiaknál nagy harc volt már a négy közé jutásért is.

Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE) – Csák Dávid, Nózsi Péter (Újszászi VVSE) 21-17, 21-11

Baranyai Benett, Horváth Gergõ (Nagykanizsa ZSE) – Németh Mátyás, Simon Márk (Pusztaszer PISZE SE) 21-16, 21-15

Farkas Balázs, Kökény Zoltán (Újszászi VVSE) – Farkas Balázs, Lukács Benedek (Nagykanizsa ZSE) 21-18, 7-21, 26-24

Huszár Emil, Lukács Márton (Nagykanizsa ZSE) – Becskereki Sándor, Kanalas Renátó (Újszászi VVSE) 18-21, 23-21, 21-12

Az elõdöntõkben

Baranyai Benett, Horváth Gergõ (Nagykanizsa ZSE) – Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE) 21-19, 21-16

Horváth Gergõ ütései védhetetlenek voltak. A Herczeg, Tóth duó legutóbb 2014. szeptember 27-én a lábtoll-labdázók legnehezebb versenyeként számon tartott Újszász Kupa döntõjében kapott ki a Csák Dávid, Nózsi Péter kettõstõl. Vereségükkel 17 páros ranglista verseny megnyerése után egy, majd 5 éves gyõzelmi sorozat szakadt meg.

Huszár Emil, Lukács Benedek (Nagykanizsa ZSE) – Farkas Balázs, Kökény Zoltán (Újszászi VVSE) 25-23, 18-21, 22-20

Érdekesen alakult a mérkõzés. Az elsõ szettben több játszmalabda után veszítettek az újszásziak. A másodikban jobban figyeltek és egyenlítettek. A harmadik játszmában álomszerûen játszottak. Kökény Zoltán jól szedett, pontosan adott fel, Farkas Balázs pedig szinte hibátlanul talpalt és ollózott. 19-13-nál az ellenfél szinte feladta a játékot, várta a játszma befejezését. Kökényék könnyelmûsködtek, egyszerû labdákat rontottak, az ellenfél pedig pontról-pontra közelített és egyenlített. A végjátékban pedig megremegett az újszásziak lába.

A Farkas, Kökény páros nagy lehetõséget szalasztott el. Gyõzelmük akár vb részvételt is jelenthetett volna. 

A Huszár Emil, Lukács MÁrton – Baranyai Benett, Horváth Gergõ nagykanizsai párosok döntõjében (14-21, 21-11, 21-16) a kedvezõbb pozícióban lévõ páros nyert, és két pont elõnnyel várja a harmadik fordulót.

A nõknél a döntõben a Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina kettõs visszavágott az elsõ fordulóbeli vereségért. 21-17, 21-18-ra nyertek az Ézsiás Fanni, Farkas Lilla páros ellen. A harmadik helyezettek: Horváth Orsolya, Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE) és Fehér Valéria, Hornyák Erzsébet (Újszászi VVSE). A vb szereplésrõl a harmadik forduló dönt.

A második napon az egyénizõk küzdöttek. Tóth Gábor a második fordulót is megnyerte. A döntõben szokás szerint Herczeg Gábor volt az ellenfele. Tóth egy nehéz (26-24), és egy könnyû (21-13) játszmában nyert. A harmadik helyezettek: Farkas Balázs és Tóth Gergõ (mindkettõ Nagykanizsa ZSE).

A nõknél az újszászi döntõt Farkas Lilla 21-11, 27-25-re nyerte Vachal Krisztina ellen. Közöttük is a harmadik forduló dönt a vb szereplésrõl. A harmadik helyezettek: Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE) és Ézsiás Fanni (Újszászi VVSE).

Három forduló után a Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor újszászi férfi és a Farkas Lilla, Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina nõi csapat tekintheti magát vb válogatottnak. Egyéniben Tóth Gábor két elsõ helyezéssel várja a folytatást. Nõi párosban és nõi egyéniben a harmadik forduló dönt a két újszászi páros és a két egyénizõ között. Férfi párosban a nagykanizsai Huszár Emil, Lukács Márton duó áll az élen. Matematikai esélyeik még másoknak is vannak. Döntés június elsején és másodikán Újszászon a páros országos bajnokságon és az egyéni válogatón lesz.

Eredmények

Férfi csapat (13): 1. Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 2. Farkas Balázs, Horváth Gergõ, Lukács Benedek (Nagykanizsa ZSE), döntõ: 16-21, 21-13, 21-17, 3. Baranyai Benett, Huszár Emil, Lukács Márton, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE).

Férfi páros (23): 1. Huszár Emil, Lukács Márton (Nagykanizsa ZSE), 2. Baranyai Benett, Horváth Gergõ (Nagykanizsa ZSE), döntõ: 14-21, 21-11, 21-16, 3. Farkas Balázs, Kökény Zoltán és Herczeg Gábor, Tóth Gábor (mindkettõ Újszászi VVSE)

Férfi egyéni (17): 1. Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 2. Herczeg Gábor (Újszászi VVSE), döntõ: 26-24, 21-13, 3. Farkas Balázs és Horváth Gergõ (mindkettõ Nagykanizsa ZSE)

Nõi csapat (10): 1. Farkas Lilla, Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina (Újszászi VVSE), 2. Hornyák Erzsébet, Szaszkó Dorka, Vágó Henriett (Újszászi VVSE), döntõ: 22-20, 21-16, 3. Dósa-Urbán Kitti, Ézsiás Fanni, Ézsiás Zsófia (Újszászi VVSE)

Nõi páros (16): 1. Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina (Újszászi VVSE), 2. Ézsiás Fanni, Farkas Lilla (Újszászi VVSE), döntõ: 21-17, 21-18, 3. Horváth Orsolya, Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE) és Fehér Valéria, Hornyák Erzsébet (Újszászi VVSE)

Nõi egyéni (12): 1. Farkas Lilla (Újszászi VVSE), 2. Vachal Krisztina (Újszászi VVSE), döntõ: 21-11, 27-25, 3. Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE) és Ézsiás Fanni (Újszászi VVSE)

Tápióbicske és Pusztaszer versenyzõi

Az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói

A Nagykanizsa ZSE versenyzõi

Fehér János köszöntötte a résztvevõket

Újszászi elõdöntõ

Nagykanizsai rangadó

Két újszászi csapat játszotta a nõi döntõt

Három újszászi csapat a dobogón

Újszász (fehér) - Nagykanizsa férfi csapatdöntõ

Férfi csapat: 2. Nagykanizsa ZSE, 1. Újszászi VVSE, 3. Nagykanizsa ZSE

Tóth Gergõ (Újszászi VVSE) szervája a férfi párosban

Farkas Lilla, Ézsiás Fanni (lila) - Szaszkó Dorka, Vágó Henriett

Nõi páros: 2. Farkas Lilla, Ézsiás Fanni (Újszászi VVSE), 1. Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina (Újszászi VVSE), 3. Németh Barbara, Horváth Orsolya (Pusztaszer PISZE SE) és Fehér Valéria, Hornyák Erzsébet (Újszászi VVSE)

A Herczeg, Tóth duó nem bírt Horváth Gergõ (Nagykanizsa ZSE) talpalásaival

Nagy lehetõséget szalasztott el a lilában játszó Farkas Balázs, Kökény Zoltán (Újszászi VVSE) páros

Férfi páros: 2. Baranyai Benett, Horváth Gergõ (Nagykanizsa ZSE), 1. Lukács Márton, Huszár Emil (Nagykanizsa ZSE), 3. Kökény Zoltán, Farkas Balázs és Herczeg Gábor (mindkettõ Újszászi VVSE)

Nõi egyéni: 2. Vachal Krisztina (Újszászi VVSE), 1. Farkas Lilla (Újszászi VVSE), 3. Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE) és Ézsiás Fanni (Újszászi VVSE)

Tóth Gábor (fekete) - Herczeg Gábor (világoskék) férfi egyéni döntõ

Férfi egyéni: 2. Herczeg Gábor (Újszászi VVSE), 1. Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 3. Farkas Balázs és Horváth Gergõ (mindkettõ Nagykanizsa ZSE)

Fotó: Berkó Sándor és Fehér János