Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2014. : Hírek 2014. szeptember : Szep.15. Spárgázva kezeli a labdát Varga Klári. Budapest

Spárgázva kezeli a labdát Varga Klári

2014. szeptember 15. Budapest

Spárgázva kezeli a labdát Varga Klári címmel jelent meg HU-ZO írása Móricz István fényképeivel szeptember 15-én a Bors nyomtatott formájában: Az online változatban a cikk mellékleteként egy videón lábtoll-labdázik Varga Klára.

Tízévesen nyert elõször bajnokságot Varga Klári, akinek azóta már több mint hatvan érem van a tarsolyában. A Magyar Honvédség 25/88. Könnyû Vegyes Zászlóalj szerzõdéses katonája, a Távol-Kelet egyik legismertebb labdajátéka, a lábtoll-labda hazai királynõje.

Több sportágban is kipróbálta magát Varga Klári, míg végre megállapodott. Ebben viszont az ország egyik legjobbja lett.

– Hatévesen kezdtem, talajtornával, azután kézilabdáztam, fociztam és társas táncoltam. Mindenhol kerestem a helyem. A papám fociedzõ volt, és állandóan vitt magával. Az egyik alkalommal, 1998-ban, Fehér János bácsi lábtoll-labda-edzõ lejött és javaslatára kipróbáltam, mit tudok. Fantáziát látott bennem, én pedig maradtam – mesélte a Borsnak Klári.

A lábtoll-labda Kínában, Vietnamban az egyik legismertebb sport. Az utcán foci helyett ezt játsszák a gyerekek, sõt a katonaságnál, a menetgyakorlatok szünetében is ezzel lazítanak.

– Nagyon jól ment a játék, fõleg a talajtornát tudtam kamatoztatni, mert a levegõben egy spárgával is le tudtam kezelni a labdát. Több mint hatvan érmet gyûjtöttem. Ezzel édesapámat is lepipáltam, aki nagyon büszke rám. Érembõl nekem, kupából neki van több. Aztán a térdem nem bírta a megterhelést, és hat évig leálltam. Idén augusztusban tértem vissza, és rögtön aranyéremmel ünnepeltünk. Azért még nagyon sokat kell dolgoznom, hogy a távol-keletieket legyõzzük, de egy világbajnokság harmadik helye elérhetõ cél. Nemrégiben a Balatonon nyaraltunk, levittem a partra a lábtoll-labdát és csináltam egy kis bemutatót. Mondhatom, a fiúk szája tátva maradt, én meg bezsebelhettem az elismerõ megjegyzéseket.

Forrás: http://www.borsonline.hu/20140915_spargazva_kezeli_a_labdat_varga_klari

A 26 éves Varga Klárinak nem okoz gondot, hogy a feje fölött is megszelídítse lábbal a tollaslabdát

A fiatal játékos több mint hatvan érmet szerzett eddig

Fotó: Móricz István