Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2022. : Jan. 05. Vendégek Görögországból. Újszász

Vendégek Görögországból

2022. január 5. Újszász

Január 5-én kedves vendégek látogattak az újszászi lábtoll-labdázók edzésére. A Görögországban élõ Varga Rita férjével, Nikos Ntaioglu-val és két kislányával, Persefonival és Ioannaval látogatott el régi edzései és sikeres versenyei helyszínére, és kereste fel régi versenyzõtársait és volt edzõjét, Fehér Jánost.

Varga Rita 2007-ben, 2008-ban, 2012-ben nõi csapatban felnõtt országos bajnokságot nyert. 2008-ban, 2009-ben, 2010-ben, 2012-ben a Hungarian Open gyõztes nõi csapat tagja volt. Csapattársai: Eperjessy Zsófia, Kapás Ágnes, Mile Alexandra, Szabó Nóra és Vágó Henriett voltak.

Válogatottként két világbajnokságon indult. 2007-ben Szolnokon az Ézsiás Kitti, Kapás Ágnes, Szabó Nóra, Varga Rita összeállítású csapat tagjaként 4. helyezést, nõi párosban Kapás Ágnessel 6. helyezést ért el. 2010-ben Kínában, a Zhongshan városában rendezett vb-n a Kapás Ágnes, Szabó Nóra, Varga Rita összeállítású csapatban 5. helyen végzett.

2008-ban Szerbiában a Királyhalmon rendezett Európa-bajnokságon nõi párosban Kapás Ágnessel Európa-bajnok, csapatban Eperjessy Zsófiával, Kapás Ágnessel, Szabó Nórával ezüstérmes volt.

A középiskolában, az egyetemen jó tanuló volt. Három alkalommal volt Magyarország jó tanulója – jó sportolója. Egy alkalommal az ELTE jó tanulója – jó sportolója díjat is elnyerte. Az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen a keleti nyelvek és kultúrák szakon végzett. Ösztöndíjasként egy évig Vietnamban tanult kínai nyelvet és a vietnami lábtoll-labdázásba is bekapcsolódott.

Férjével, Nikosszal, a görögök legjobb játékosával, aki Magyarországon is többször versenyzett 2011-ben Mönchofban, az 1. Austrian Openen ismerkedett meg. Két kislányukkal Athénban élnek, akik az újszászi látogatáson nagy lelkesedéssel rúgták a lábtoll-labdát.

Vendégségben Újszászon. Fehér János, Varga Rita, Ioanna, Persefoni, Nikos Ntaioglou és Tóth Gábor

Varga Rita sánca 2007-ben  a szolnoki világbajnokságon

2007-ben  Felnõtt Országos Bajnok nõi csapat: Varga Rita, Kapás Ágnes,  Eperjessy Zsófia és edzõjük: Fehér János

2008-ban Szerbiában Európa-bajnok nõi páros: Varga Rita és Kapás Ágnes

A 2010-es világbajnokságon Kínában

A 2015-ös Hungarian Open döntõjében

2015-ben a Hungarian Open eredményhirdetésén: Szabó Nóra, Kapás Ágnes és Varga Rita

A Magyar Köztársaság jó tanulója - jó sportolója 2009

Jó tanulók - jó sportolók: Kurdi Krisztina, Bogár László, Varga Rita és Szabó Nóra

Az ELTE jó tanulója - jó sportolója

Hanoiban

Lábtoll-labda versenyen Vietnamban

Bécsben az 1. Austrian Openen