Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2022. : Aug. 24. Lábtoll-labdázás a gólyatáborban. Újszász

Lábtoll-labdázás a gólyatáborban

2022. augusztus 24. Újszász

Az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola augusztus 23-tól augusztus 26-ig rendezte meg hagyományos gólyatáborát, amelyen a leendõ elsõ osztályosok megismerkedtek az osztálytársakkal, a tanító nénikkel, az iskolával és környezetével. Játékos formában, sok jó programmal felkészültek a szeptember elsejei tanévkezdésre.

Augusztus 24-én a tornacsarnok és a lábtoll-labdázás megismerése szerepelt a programban. Az 1.a osztály és az 1.b osztály tanulói nagyon figyelmesen meghallgatták Fehér János meséjét a lábtoll-labdázásról, amely arról szólt, hogy a kínai gyerekek miként készítették a kakas farktollaiból az elsõ labdát, és hogyan kezdtek el lábtoll-labdázni.

A mese után a lábtoll-labda sportág bemutatása következett. Elõször Dániel Petra és Fajkó Márk mutatta meg tudását, majd a páros játék és az indiánozás következett, amelyben Bubori Hajnalka, Kanálos Péter, Kovács Boglárka, Nagy Leila és Skultéti Zsombor is részt vett. A bemutató nagyon tetszett a leendõ elsõsöknek, és nagyon várták, hogy õk is labdához jussanak. Mindenkinek jutott labda. Nagy lelkesedéssel negyven gyerek dobálta, kézzel ütögette, majd járás, leguggolás és leülés közben egyensúlyozta a feje tetején a labdát. Végül a próbarúgások következtek. Többen a háló felett is át tudták rúgni a toll-labdát. Remélhetõleg hamarosan az edzéseken is viszontlátjuk az új elsõseket.

Dániel Petra és a gólyatáborosok

Fajkó Márk dekázása

Dániel Petra és Kovács Boglárka

Indiánozás

Mindenki mozgásban

Nyüzsgés

Egyensúlyozás

Ki tudja legmesszebbre vinni a labdát?

Nehéz feladat

Mérkõzés

Fotó: Fehér János