Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2016. : Hírek 2016. december : Dec.9. A bajnokokat és felkészítőiket köszöntötték a városházán. Szolnok

A bajnokokat és felkészítõiket köszöntötték a városházán

2016. december 9. Szolnok

A sport megtanít becsületesen gyõzni vagy emelt fõvel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít. – ezzel a Hemingway idézettel kezdõdött a díjátadó ünnepség a városházán. A sport tanító ereje nemcsak a pályán, hanem a hétköznapokban is megmutatkozik, értékét az élet minden területén kamatoztathatjuk. A híres író által megfogalmazott értéket hasonló módon magáénak vallja Szolnok önkormányzata is.

Ennek kapcsán évek óta megrendezi az országos diákolimpiai és magyar bajnoki díjátadó ünnepséget, ahol köszönti az olimpiai sportágakban legeredményesebb sportolókat, felkészítõiket, valamint az elmúlt tanévben legjobban teljesítõ iskolákat, egyesületeket.

Kiemelt jelentõsége van a sportnak az egészségmegõrzésben, a fiatalok erkölcsi-fizikai nevelésében. Éppen ezért Szolnokon nagy hangsúlyt fektetnek a gyermek- és ifjúsági korosztály testi nevelésére, hisz a sport valamennyi területét a megfelelõ iskolai testneveléssel, diáksporttal lehet jól megalapozni.

A sport nem csupán az egészségmegõrzés alappillére – mondta köszöntõjében Szalay Ferenc polgármester –, de erõs közösségeket is épít. Rendkívül fontosnak tartom az utánpótlás-nevelést, és azt, hogy sportolóinkat kiváló edzõk készítsék fel. Az edzõképzés és az utánpótlás-nevelés területén végzett fejlesztõ munkának az eredményei pedig majdan sporteredményekben mérhetõk.

A polgármester szólt a sportfinanszírozásról, amely lehetõvé teszi egyebek mellett a sportlétesítmények fejlesztését is. Ennek látható eredményei vannak Szolnokon, elég a Vízilabda Arénára vagy a bõvített Tiszaligeti Stadionra gondolni. A közeljövõben a TAO-ból általános iskolákhoz épülhetnek például tornatermek.

Az ünnepségen összesen nyolcvanhét versenyzõt és huszonöt felkészítõt díjaztak tizenegy általános és középiskolából. A 42 diákolimpiai bajnok és a 45 magyar bajnok 18 sportágban érte el a bajnoki eredményeket. Elismerték a városi diákolimpiai és szabadidõsport pontverseny általános és középiskolás dobogósait, valamint hét egyesület versenyzõinek tevékenységét: Szolnoki Vízilabda Sport Club, Szolnoki Honvéd SE, Szolnoki Olaj KK, Közgép SE Szolnok Kajak-kenu Klub Tisza Evezõs Egylet, Szolnoki MÁV SE, Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola.

A díjakat, ajándékokat Szalay Ferenc polgármester és Szabó István alpolgármester adta át. A díjazottak között öt lábtoll-labdázó diákolimpiai bajnok volt. Valamennyien a Szolnoki Mûszaki Szakképzési Centrum Építészeti és Faipari Szakképzõ Iskolájának tanulói:

V. korcsoport fiú csapat: Kanalas Renátó, Kanálos Róbert, Seres Gyula Zsolt, Tamás Patrik
V. korcsoport fiú egyéni: Kanalas Renátó
VI. korcsoport fiú egyéni: Farkas Balázs
A tanulók az Újszászi VVSE lábtoll-labda szakosztályában Fehér János irányításával edzenek.

Forrás: szolnok.hu

A z ünnepség résztvevõi

A második sorban Farkas Balázs, Tamás Patrik, Kanálos Róbert és Kanalas Renátó

Kanalas Renátó kétszeres diákolimpiai bajnok (a bal szélen)

Farkas Balázs, Tamás Patrik, Kanálos Róbert és Kanalas Renátó a díjakkal

Foto: szoljon.hu Fodor Orsolya