Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2012. : Hírek 2012. szeptember : Szep.21. 5 éves a Budapesti Nagy Sportágválasztó. Budapest

5 éves a Budapesti Nagy Sportágválasztó

2012. szeptember 21. Budapest

Szeptember 21-én ragyogó napsütésben kezdõdött az ötödik születésnapját ünneplõ, tizenegyedik alkalommal megrendezett Budapesti Nagy Sportágválasztó és a II. Budapesti Nagy Hangszerválasztó. A remek idõben oktatási intézmények csoportjai özönlöttek a helyszínre. A hivatalos megnyitón London olimpiai bajnokai – Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Kökény Roland, Dombi Rudolf – is részt vettek, akiket hatalmas gyermeksereg várt autogramjukra vadászva.  A születésnapi tortát Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó vágta fel. Az elsõ nap 7000-ren látogattak ki a Merkapt Maraton Sportközpontba. A látogatók 87 sportágat próbálhattak ki, ebbõl kettõt, a lábtoll-labdát és a sepaktakrawt az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói közremûködésével. Fehér János vezetésével Becskereki László, Csák Vivien, Hornyák Erzsébet, Kanálos Júlió, Kanálos II. Róbert, Kovács Gergõ, Molnár Gergõ, Seres Zsolt, Varga Károly állták az egész napos rohamot. Bemutatták az érdeklõdõknek a lábtoll-labdázást és a szepatakázást, és háló felett játszottak is velük. Nagy lelkesen rúgták a labdát a tahitótfalui Pollack Mihály Általános és Zeneiskola tanulói. A lányok Szûcs Kata tanárnõ vezetésével a pályán, a fiúk pedig a pálya mellett körben állva játszottak. Sokáig a pályán voltak a kartali Könyves Kálmán Általános Iskola tanulói is.

Bartos Elõd Erdélybõl, Csíkszeredáról érkezett. Több sportággal is foglalkozik. Korábbi footbagezése eredményeként ügyesen bánik a lábtoll-labdával is. Tervei között szerepel a lábtoll-labdázás romániai elterjesztése.

Amikor egy kis szabadidejük volt az újszásziaknak, számos sportágat kipróbáltak. A téli sportok és küzdõsportok tetszettek nekik a legjobban. Kipróbálták a sí szimulátort. A négy évszak mûanyag korcsolyapályáról alig lehetett lehívni õket. Az aikido, a judo, a nanbudo és a kempo fogásokat hazafelé a vonaton is gyakorolták.

Az elsõ érdeklõdõk

Dekázás színes labdával

A tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola tanulói. Középen Szûcs Kata tanárnõ

Kartali fiúk

Tetszett nekik a lábtoll-labdázás

XXL-es pizza ebédre

Páros játék

Lendülettel

Sepaktakraw

102 iskola látogatott ki az elsõ napon

Bartos Elõd Csíkszeredáról

Kanálos Júlió és Bartos Elõd

Árnyjáték

Mû mûjégen

Csák Vivien

Seres Zsolt, Varga Károly, Hornyák Erzsébet, Csák Vivien, Kanálos II. Róbert, Becskereki László, Kanálos Júlió, Molnár Gergõ, Kovács Gergõ

Fotó: Fehér János