Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Nov. 10. Több mint hatvan gyerek próbálta ki a lábtoll-labdát Sályon. Sály

Több mint hatvan gyerek próbálta ki a lábtoll-labdát Sályon

2023. november 10. Sály

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében található sályi Gárdonyi Géza Általános Iskolában már eddig sem volt ismeretlen a lábtoll-labda, hiszen a korábban Újszászon játszó Fülöp Áldáska tanítóként rendszeresen foglalkozásokat tart ott a gyerekeknek, akik november 10-én egy bemutatóval és közös játékkal még többet tanulhattak a sportágról.

Az iskola meghívására a Magyar Lábtoll-labda Szövetséget képviselve Újszászról utazott egy kis csapat Sályra, ahol a helyi tantestület és a gyerekek is kíváncsian és szeretettel fogadták a lábtoll-labdázókat. Ifj. Fehér János MLTSZ-elnök bevezetõje után Tóth Gábor vezényelt bemutatót Breszkó Dominik, Kiss Vendel, Kulcsár Zalán és Rab Bence részvételével. A sályi gyerekek megismerhették a játékszert, a sportág alapmozdulatait, néhány versenyszabályt, és ízelítõt kaptak abból is, hogy milyen egy igazi mérkõzés.

Természetesen a legnagyobb sikere a lábtoll-labda kipróbálásának volt, mindenki nagy kedvel rugdalta a színes toll-labdákat, és próbált utánozni néhány frissen látott mozdulatot. Voltak, akik egybõl a hálónál kezdték a játékot, de többekkel külön foglalkoztak az újszásziak, rávezetõ gyakorlatokkal segítettek nekik labdabiztosabbá válni. A gyerekek mellett több tanár is kedvet kapott a játékhoz, õk szinték tesztelték a tudásukat.

A bemutatót több mint hatvan iskolás nézte meg, a sályiak mellett egy kisebb csapat a szomszédos faluból, Tibolddarócból is érkezett, õk szintén kipróbálták a lábtoll-labdát, ahogy két turnusban a helyi gyerekek is.

A Magyar Lábtoll-labda Szövetség célja, hogy ebben a tanévben, már Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is rendezzen diákolimpiai versenyeket, és ehhez a bemutatón megjelent pedagógusok segítségét is kérte. Ha minden jól megy, a sályi gyerekek hamarosan a szövetség utánpótlás versenyein is megjelenek.