Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2020. : Jún. 19. Búcsú Laskiné Spingár Évától. Nagykanizsa

Búcsú Laskiné Spingár Évától

2020. június 19. Nagykanizsa

Június 19-én közel háromszáz gyászoló – családtagok, barátok, ismerõsök, munkatársak, tanítványok, sporttársak – kísérte utolsó útjára a Nagykanizsai Köztemetõben a június 5-én 63 éves korában hosszú, súlyos betegségben elhunyt Laskiné Spingár Éva Bonis Bona díjas, nyugdíjas biológia-testnevelés szakos tanárnõt, lábtoll-labda edzõt, szenior sportolót. Halála nagy veszteség családjának, tanítványainak és a magyar lábtoll-labdázásnak.

Laskiné Spingár Éva több mint húsz évvel ezelõtt honosította meg Szepetneken a lábtoll-labdázást és mûködtette Magyarország második legnagyobb létszámú lábtoll-labda szakosztályát. A lábtoll-labda edzésekkel és versenyekkel is nevelte, formálta tanítványait, sport és közösségi élményekhez jutatta õket, versenyekre, táborokba, nemzetközi tornákra vitte õket.

A szepetneki Királyi Pál Általános Iskola szinte miden tanulójával megismertette a lábtoll-labdázást. Február végén még nagy örömmel küldte a Mini Kupa eredményeit.  „Megrendeztük a Királyi Pál Általános Iskola 2020. évi lábtoll-labda egyéni osztály bajnokságát, amelyen a másodikosoktól a nyolcadikosokig 69 tanuló játszott. Mindössze egy felmentett tanuló maradt távol.

A háziverseny ideje alatt sok csillogó szemû kis diákkal találkoztam. Lelkesedésük rám ragadt, remélem, hogy még a gyógyulásomat is elõsegíti. Gratulálok minden résztvevõ tanulónak.”

Felismerte és segítette a tehetségeket. Sok tehetséget indított útjára. Voltak gyermek és serdülõ bajnokai, diákolimpiai bajnokai. A lábtoll-labdázást nála kezdõ Horváth Gergõ, Morvai Noémi és Vlasics Dalma a válogatottságig jutott, világ és Európa-bajnokságon is képviselhették a magyar színeket.

Az általa Szepetneken rendezett Gyermek Országos Bajnokságok és a Királyi Pál Kupák családias hangulatát, az általa fõzött lekvárral kent kenyerek ízét és a szíves kínálást a résztvevõk soha nem felejtik el. 

Nem felejtjük kedves, segítõkész, derûs személyét sem.

Személyére, életmûvére a Bonis Bona díj átadása után Lukács Ibolyának adott interjújával is emlékezünk.

Fehér János

Laskiné Spingár Éva

Laskiné Spingár Éva kisebbik leányával

Laskiné Spingár Éva a díjátadón

A díjazottak és a díjátadók

Bonis Bona díszoklevél