Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2013. : Hírek 2013. december : Dec.28. Szepataka bajnokság. Újszász

Szepataka bajnokság

2013. december 28. Újszász

December 28-án a hetedik szepataka bajnokságot rendezték az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói. A Magyarországon csak Újszászon játszott, Malajziából, Thaiföldrõl származó sportágban korábban az ÚVVSE játékosai többször indultak franciaországi, németországi és svájci versenyeken, sõt egyszer még Malajziában is jártak. 2013-ban is volt több meghívásuk, de nem volt pénzük az utazásra. Az Eurosport 2-n viszonylag sokszor mutatott atraktív szepataka kiválóan fejleszti a gyorsaságot, és a látványos ollózások megtanulásában is nagyon jó segédeszköz. Ennek ellenére még a felnõtt lábtoll-labdázók sem nagyon szeretik játszani, mert a 17-18 dekagramm súlyú labda fájdalmas nyomokat hagy. Ennek ellenére az évzáró résztvevõi nagy lelkesedéssel játszották a lábtoll-labda rokon sportágát, izgalmas és mozgalmas mérkõzéseken döntötték el a helyezéseket. A reguban négy trió játszott körmérkõzést. Az összeállításában egy helyen megváltozott tavalyi bajnok veretlenül ismételte meg gyõzelmét. Párosban a Tóth Gábor-Ráski Lajos duó megvédte elsõségét. Az egyetlen nõi versenyzõ, Ézsiás Kitti reguban ezüstérmet nyert.

Eredmények

Regu (4): 1. Herczeg Gábor, Szûcs Gergõ, Tóth Gábor 3 gyõzelem (6-1), 2. Ézsiás Kitti, Köböl Áron, Ráski Lajos 2 gyõzelem (5-2), 3. Kanalas Renátó, Raffael Csaba, Zsákai Milán 1 gyõzelem (2-4), 4. Ézsiás Tamás, Ézsiás Tibor, Fehér János 0 gyõzelem (0-6).

Páros (5): 1. Ráski Lajos, Tóth Gábor, 2. Herczeg Gábor, Szûcs Gergely, döntõ: 18-21, 21-16, 15-7, 3. Fehér János, Köböl Áron, 4. Suki József, Zsákai Milán, 5. Kanalas Renátó, Raffael Csaba.

Kezdõdik a verseny

Zsákai Milán a szervakörben

Ézsiás Tamás

A bajnokcsapat: Herczeg Gábor, Szûcs Gergely és Tóth Gábor

A döntõ

Köböl Áron

A második helyezett csapat: Ézsiás Kitti, Köböl Áron és Ráski Lajos

Köböl Áron majdnem úgy mint a malájok

A regu eredményhirdetése

Szerva

Tóth Gábor és Ráski Lajos

A páros eredményhirdetése: 2. Szûcs Gergely, Herczeg Gábor, 1. Tóth Gábor, Ráski Lajos, 3. Köböl Áron, Fehér János

Fotó: Fehér János és Suki József