Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2020. : Márc. 31. Nemzetközi dekázó verseny. Újszász

Nemzetközi dekázó verseny

2020. március 31. Hagen – Újszász

Peter von Rüden, az Európai Lábtoll-labda Szövetség elnöke nemzetközi dekázó versenyre szóló felhívást küldött az edzésben és a versenyzésben akadályoztatott lábtoll-labdázóknak.

Kedves Lábtoll-labdázók!

Sajnos, jelenleg a koronavírus járvány miatt minden sporteseményt és sporttevékenységet korlátoznak. Szerencsére nekünk van egy olyan sportunk, amit egyedül is lehet játszani

Sok évvel ezelõtt egyedül próbáltam dekázni. Az elsõ kísérletre 700 érintés után leesett a labda. Elégedetlen voltam ezzel. A második kísérlet már sikeresebb volt, 4000 érintést tudtam. Keressük a legjobban dekázó játékost! Minden nemzet játékosainak ajánljuk ezt az edzésmódszert. Az Európai Lábtoll-labda Szövetség (SFE) 100 Euróval díjazza azt a játékost, aki váltott lábbal a leghosszabb ideig, legtöbb érintésig a levegõben tudja tartani a labdát. A játékosok 1 négyzetméteres területen dekázhatnak.  Ezzel a feladattal remélhetõleg új játékosokat is találunk.

Sok sikert és jó szórakozást kívánok!

Remélem, hogy mindenki egészséges marad a következõ találkozásig.

Sporttársi üdvözlettel:

Peter von Rüden
SFE elnök

Magyarország csatlakozik a Ki tud legtöbbet dekázni? nemzetközi mozgalomhoz. A résztvevõknek egy négyzetméteres területen (1x1 méteres négyzetben) váltott lábbal kell idõkorlát nélkül dekázniuk, és közben számolniuk az érintéseket. A dekázás véget ér, ha a labda leesik, ha a játékos egymás után kétszer érinti a labdát ugyanazzal a lábbal, vagy ha a játékos kilép a négyzetbõl. A teljesített labdaérintések számát kérjük elküldeni a facebook.com/labtoll oldalra, ahol folyamatosan ranglistát vezetünk a résztvevõkrõl. Több alkalommal is lehet eredményt küldeni. A legjobbak részére a járvány utáni elsõ versenyen országos döntõt szervezünk, ahol az 1-3. helyezett férfi és nõi versenyzõk serleg, póló és labda díjazásban részesülnek. A legjobb dekázó a pénzdíjas nemzetközi döntõben vehet részt.

A Magyar Lábtoll-labda Szövetség Ki tud egy perc alatt legtöbbet dekázni?  versenyt hirdet. Ebben a versenyben is egy négyzetméteres négyzetben kell dekázni. A technikát mindenki szabadon választhatja meg. Egy percig lehet dekázni. A dekázásról videót kell küldeni a szövetség facebook oldalára. Folyamatos ranglista készül. Többször lehet videót küldeni. A legjobbak serleg, póló és labda díjazásban részesülnek.

Peter von Rüden