Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2014. : Hírek 2014. március : Már.24. Záróközlemény. Újszász

Záróközlemény

2014 március 24. Újszász

A Magyar Lábtoll-labda Szövetség fenntartásában az Újszász Városi Óvoda és Bölcsõde óvodai intézményegységében az Európai Szociális Alap és a hazai központi költségvetési elõirányzat 10.000.000,- Ft vissza nem térítendõ támogatásából egészségre nevelõ, szemléletformáló programok valósultak meg 2013. február 1. és 2014. január 31. között.

A Társadalmi Megújulás Operatív Program Irányító Hatósága 2012. február 22-én az Új Széchenyi Terv keretében meghirdette az „Egészségre nevelõ és szemléletformáló életmód programok- lokális színterek”címû pályázati kiírást, melynek egyik nyertese a TÁMOP 6.1.2.-11/1-2012-0653 számú „Egészségnevelés és szemléletformálás Újszászon lábtoll-labdázással” címû pályázat lett.

A pályázat célja volt az egészséges életmód területén olyan mintaadás, amely a gyermekeken keresztül a szülõk szemléletét is befolyásolni tudja, hogy tevõlegesen is részt vegyenek az egészséges környezet kialakításában, óvásában. Váljék belsõ igényükké a rendszeres mozgás, a friss levegõn tartózkodás. A gyermekek és szüleik egyaránt törekedjenek az egészséges táplálkozási szokások kialakítására.

A projekt végrehajtása során jelentõs érdeklõdés mellett és nagy sikerrel megvalósult tíz játszóház (egészséges életmódhoz kapcsolódó játékok, kézmûves foglalkozások) öt fõzõnap (reform ételek készítése szülõk-gyerekekkel együtt), négy sportverseny és egy túra, egészségügyi állapotfelmérés szülõk és gyermekek részére, szakemberek fóruma gyerekorvos, pszichológus és dietetikus részvételével. Kiemelkedõ rendezvény volt az egészséghét, amelynek programjában fõzõnap, orvosi felmérés, bohócmûsor, mentõs bemutató, Levente Péter koncert, Tengerecki játszóház és légvár szerepelt. 2013. június végén húsz gyermek és négy felnõtt öt napot táborozott Tápiógyörgyén.

A pályázati forrásból nagy sikerrel megvalósított programsorozat egy éves idõszakot ölelt fel. A programok összeállítása hagyományteremtõ szándékkal történt, így a programok olyan elemeket is tartalmaztak, amelyeket – illeszkedve az egészségtervhez – a pályázó saját maga fenn tud tartani, rendszeresíthetõk és beépíthetõk az óvodai élet mindennapjaiba.

Kedvezményezett neve:
Magyar Lábtoll-labda Szövetség
Címe: 5052 Újszász, Kossuth út 13.

Elérhetõségek:
Telefon: 56-367663,
E-mail: labtoll@gmail.com