Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2015. : Hírek 2015. szeptember : Aug.30. Kezdődik a világbajnokság. Róma

Kezdõdik a világbajnokság

2015. augusztus 30. Róma

Szeptember 1-jén Olaszország fõvárosában, Rómában megkezdõdnek a 8. Lábtoll-labda Világbajnokság küzdelmei. Sajnos a mezõny csonka lesz. A magas részvételi díjak miatt a szegényebb országok távol maradnak. Az európaiak közül hiányozni fognak a görögök, a szlovákiak és a szerbiaiak. Fél csapattal indulnak a lengyelek. A magyar válogatott augusztus 30-án busszal utazik a verseny helyszínére. Szeptember 1-jén délután a sorsolás után azonnal a vegyes párosok kezdik a versenyt, amelyben Európa-bajnokként a Tóth Gábor (Újszászi VVSE) és Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE) összeállítású kettõs igyekszik felvenni a versenyt az ázsiaiakkal. Szeptember 2-án délelõtt a csapat selejtezõk is elkezdõdnek. A férfi csapatversenyben az Újszászi VVSE Európa-bajnok versenyzõi: Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt és Tóth Gábor képviselik Magyarországot. A nõi csapatban a szintén Európa-bajnok Nagykanizsa Zemplén SE ifjúsági és junior lányai: Kunics Réka, Morvai Noémi és Vlasics Dalma mérkõznek. A tapasztalt, kétszeres vb bronzérmes újszászi Kapás Ágnes segít nekik. A csapatok szeptember másodikán csak délelõtt játszanak. Délután Rómával ismerkedhetnek a világbajnokság résztvevõi. Este az Angyalvárban tartják a verseny megnyitóját.

Harmadik nap Herczeg Gábor (Újszászi VVSE) és Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE) indul az egyénikben.

Szeptember 4-én egynemû párosok következnek. Férfi párosban a Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE) duótól várható a bronzérem megszerzése. A nõknél a Kunics Réka, Morvai Noémi (Nagykanizsa ZSE) kettõsre vár ugyanez a feladat.

A negyedik nap délelõttjén a csapatverseny helyosztóival folytatódnak a küzdelmek, délután pedig a csapat és egyéni döntõkkel fejezõdik be a világbajnokság.

A magyar csapatot Fehér János fõtitkár vezeti, csapatvezetõ-helyettes Fehér Judit. A kispadon Takács Endre szövetségi kapitány és Budavölgyi Kálmán edzõ ül majd.

A legutóbbi, a 2013-ban Vietnamban megrendezett világbajnokságon jól szerepelt a magyar válogatott. A nemzetek pontversenyében és az éremtáblázaton három bronzéremmel, két negyedik és két ötödik helyezéssel harmadik helyezést ért el. A vietnami eredmény megismétlése most is jó eredménynek, az annál jobb már bravúrnak számítana.

Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Fehér János, Becskereki Sándor és Tóth Gábor

Morvai Noémi, Kunics Réka, Takács Endre és Budavölgyi Kálmán

Kunics Réka, Vlasics Dalma, Morvai Noémi

Kunics Réka és Tóth Gábor

Kapás Ágnes

Fotó: Fehér Judit