Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2014. : Hírek 2014. augusztus : Aug.11. Dupláztak az újszásziak a Hungarian Openen. Újsszász

Dupláztak az újszásziak a Hungarian Openen

2014. augusztus 11. Újszász

A férfiaknál és a nõknél is hazai gyõzelem született Európa legnagyobb lábtoll-labda versenyén, az újszászi Hungarian Openen. A nõknél az újszászi csapat a pár hete Európa-bajnoki címet szerzett nagykanizsaiakat gyõzte le a döntõben.

A férfiak mezõnyében az összes Eb-dobogós ott volt, de a négy közé már csak magyar klubcsapatok kerültek. A legjobb német csapatot, a Haspét Nagykanizsa a negyeddöntõben búcsúztatta feszült, az utolsó pillanatig kiélezett mérkõzésen. A Zemplén SE újabb bravúrra nem volt képes, az elõdöntõben szoros elsõ szett után kikapott a Borjád SE-tõl.

A másik ágon az Európa-bajnok újszászi csapat (Tóth Gábor, Herczeg Gábor, Becskereki Sándor, Kézér Zsolt) jutott döntõbe, ami két szettben verte klubtársát, a Bogár Lászlóból, Boros Péterbõl, Nózsi Péterbõl és Szûcs Gergelybõl álló egységet.

A döntõ elsõ játszmájában Borjád koncentrált jobban négy pontos hátrányból tudott visszakapaszkodni, majd ugyanennyivel elhúzni, végül 21-17-re nyert. A második szettben Tóthék magukra találtak, védekezésük feljavult, így sikerült egyenlíteniük. A harmadik játszmában is kitartott a lendületük, megtalálták a látványos borjádi figurák ellen is védekezést, és pontosabb játékkal behúzták a végsõ gyõzelmet is.

A nõknél is a magyar csapatok dominanciáját hozta a verseny, a négy közé három klub juttatott csapatot. Az elsõ elõdöntõben a lengyelországi Eb-n aranyat nyerõ nagykanizsaiak a második számú újszászi csapatot (Henneböle Nóra, Tóth Virág, Varga Frida) 2-0-ra verte, míg a másik ágon a magyar ranglista második helyezettje gyõzte le könnyedén Borjádot. Ez az újszászi csapat idén már többször játszott ki-ki meccset Nagykanizsával, és a Hungarian Open döntõjében is nagyot küzdöttek. Az elsõ szettet Újszász határozottan nyerte, de a másodikban már Nagykanizsa volt céltudatosabb és pontosabb. A harmadik szettben Újszász taktikát váltott, és elsõsorban Makai Gréta jól helyezett ütéseinek köszönhetõen öt-hat ponttal elhúzott. 19 pontnál azonban megtorpant, és Nagykanizsa egy pontra feljött, a gyõzelemhez szükséges két pontot ezután azonban már simán behúzták az újszásziak, amihez a kanizsai Kunics Réka sérülése is hozzájárult.

A Hungarian Open hétfõn és kedden az egyéni versenyszámokkal folytatódik.

Eredmények:

Férfiak:
1. Újszászi VVSE (Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóht Gábor)
2. Borjád SE (Himmer János, Kleics Dávid, Nyisztor Zoltán, Wágner Gábor)
3. Újszászi VVSE (Bogár László, Boros Péter, Nózsi Péter, Szûcs Gergely)
a döntõben:
17-21, 21-14, 21-13

Nõk:
1. Újszászi VVSE (Ézsiás Kitti, Joó Anett, Makai Gréta, Varga Klára, Vágó Henriett)
2. Nagykanizsa Zemplén SE (Kunics Réka, Morvai Noémi, Vlasics Dalma)
3. Borjád SE (Farkas Martina, Merk Gréta, Vonház Alíz)
a döntõben:
21-15, 14-21, 21-18