Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2020. : Jan. 18. Dunaújvárosi III. Nyílt Lábtoll-labda Verseny. Dunaújváros

Dunaújvárosi III. Nyílt Lábtoll-labda Verseny

2020. január 18.

A 2019-ben életre hívott Dunaújvárosi Nyílt Lábtoll-labda Verseny harmadik eseményét szervezte és rendezte a Dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség és az MPRINT Dekorációs és Grafikai Stúdió támogatásával 2020. január 18-án a Gárdonyi tornatermében. A versenykiírásban megfogalmazott célok megvalósulását bizonyítja, hogy a versenyzõi létszám folyamatosan növekszik, a sportág egyre népszerûbb városunkban, és nem csak a diákok körében. Ezen alkalommal 96 indulót regisztráltunk, akik között 14 felnõtt versenyzõ volt. Nyolc iskola tanulói vettek részt a játékban. Kiemelkedõ létszámmal a Gárdonyi Géza Általános Iskola és a DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája lépett pályára.

Nagyon örültünk a már rendszeres résztvevõk mellett az új játékosoknak is mind a diákok, mind a felnõttek részérõl. A nevezõk között volt például Domján Boglárka, a DPASE labdarúgója is. Szívesen látjuk versenyeinken más sportágak képviselõit baráti játékra, a kapcsolatok erõsítésére.

A versenyt jelenlétével megtisztelte Fehér János, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség ügyvezetõ elnöke is, és vendégül hozta magával Magyarország három világbajnoki bronzérmes lábtoll-labdázóját, Tóth Gábort, Herczeg Gábort és Farkas Lillát, akik zenés bemutatót tartottak a jelenlévõknek labdakezelésbõl és háló feletti játékból. Velük jött az Újszászi VVSE bajnok gyermek csapata is – Kulcsár Zalán, Konka Dániel, Jónás Károly –, akik versenyen kívül a haladó fiúk ellen játszottak barátságos mérkõzést.

A verseny – mint az eddigi alkalmaknál is – nagyon baráti hangulatú volt. Lebonyolításában a fõ szempont az volt, hogy a lehetõ legtöbbet tudjanak játszani a jelentkezõk. Természetesen mindig számít az elért eredmény is, és a küzdelmek során számtalan technikás labdakezelést, látványos megoldást láthattunk.

Hogy mindenki számára élvezetes legyen a játék, három haladási szintre lehetett jelentkezni, így a kezdõk is örülhettek éremnek, a haladók is kaphattak méltó ellenfelet.

Kiemelkedõ volt a teljesítménye a versenyen Kondor Anettnak (Gárdonyi), aki ettõl a naptári évtõl került csak fel az újoncoktól a gyermek korcsoportba, és a haladó lányok között tudott elsõséget elérni. Õ lett a bajnok.

A középhaladó fiúknál Sziver Patrik (Gárdonyi) két aranyéremmel zárta a versenyt. Aranyérmes lett csapatával, és az egyéni verseny bajnoka is lett.

Aranyéremmel duplázott Bozár János Rajmond is, aki a Gárdonyi edzésein készül a versenyekre és a DSZC Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája diákja.

A DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájából a Lõrincz Laura – Szabó Patrícia – Jávorszky Petra – Nagy Dorina összeállítású csapat novemberben még kezdõként indult a versenyen, most már a középhaladók között lett ezüstérmes. Nagy Dorina egyéniben is ezüstöt szerzett, Jávorszky Petra pedig bronzérmes lett.

A versenyen most is Szloboda Imre fotózott, akinek számtalan szép képet köszönhetünk.

DSTV: http://www.dstv.hu/friss_videok 3:45-tõl

https://photos.app.goo.gl/V8A6mGEr5GSMxbi1A

http://www.gardonyi-duj.sulinet.hu/content/dunaujvarosi-iii-nyilt-labtoll-labda-verseny-0

Kohán Árpádné