Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2015. : Hírek 2015. május : Máj.28. UVVSE közgyűlés, Lábtoll-labda szakosztály. Újszász

UVVSE közgyûlés, Lábtoll-labda szakosztály

2015. május 28. Újszász

Létszám: 163 fõ

Szakosztályvezetõ: Fehér János

Az Újszászi VVSE szakosztálya a lábtoll-labda sportágban az ország legnagyobb létszámú és legeredményesebb szakosztálya. A létszám az elõzõ évihez viszonyítva kicsit emelkedett. 2014-ben 163 újszászi, 108 férfi és 55 nõ indult lábtoll-labda versenyen. A rendszeresen edzésben lévõk száma 110-120 fõ volt. 2014-ben az ifjúsági korcsoportot kivéve minden korcsoportban – gyermek, serdülõ, felnõtt és szenior – az újszászi szakosztály tagjai voltak a legsikeresebbek. A különbözõ korosztályok eredményeit összesítve az országos bajnokságokon az Újszászi VVSE szerezte a legtöbb érmet, összesen ötvenet. A szakosztály versenyzõi 14 bajnoki címet nyertek. (Országos bajnokok: Tóth Gábor felnõtt férfi egyéni, Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor férfi csapat, Ézsiás Kitti, Herczeg Gábor felnõtt vegyes páros, Csépány Erik, Kanalas Renátó, Kanálos Róbert, Seres Zsolt serdülõ fiú csapat, Kanalas Renátó serdülõ fiú egyéni, Juhász Patrik, Kovács Márton, Molnár Dániel gyermek fiú csapat, Diós Letícia, Ézsiás Zsófia, Kovács Enikõ, Vachal Krisztina gyermek és serdülõ leány csapat. A szakosztály szenior versenyzõi közül Fehér János szenior C férfi egyéniben, Nagy Zoltánné szenior B nõi egyéniben, Fehér Judit szenior A egyéniben, Lakatos Zoltánné, Polónyi Ágnes szenior nõi párosban, Fehér Judit, Lakatos Zoltánné, Nagy Zoltánné és Polónyi Ágnes szenior csapatban nyertek bajnoki címet.) A bajnoki címeken kívül az ÚVVSE versenyzõi 19 ezüstérmes és 17 bronzérmes helyezést értek el az országos bajnokságokon.

2014-ben az év játékosa: Tóth Gábor. A legjobb serdülõk: Kanalas Renátó és Ézsiás Fanni. A legjobb gyermek játékosok: Kovács Márton és Vachal Krisztina. Legjobb szenior nõi játékos: Lakatos Zoltánné.

Jól szerepeltek a versenyzõk a diákolimpián is. A gyermek és serdülõ versenyzõk a Vörösmarty Mihály Általános Iskola színeiben három bajnoki címet, öt ezüst és kilenc bronzérmet nyertek. Az ifjúságiak a Rózsa Imre Középiskolának három bajnoki címet, egy ezüst és egy bronzérmet nyertek. A Szolnokon tanulók iskolájuk csapataiban egy bajnoki cím, öt ezüst és két bronzérem elnyerésében közremûködtek.

Az Újszászi VVSE versenyzõi 2014-ben 26 versenyen vettek részt, ebbõl 13 Újszászon került megrendezésre. Az újszászi versenyek közül kiemelkedett a 2014 augusztusában megrendezett 19. Nyílt Magyar Nemzetközi Bajnokság, amelyen 6 ország 16 egyesületének 218 versenyzõje indult. Jól szerepeltek az újszásziak. Férfi csapatban 1. Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor, 3. Bogár László, Boros Péter, Nózsi Péter, Szûcs Gergõ. Férfi egyéniben 1. Herczeg Gábor, 3. Becskereki Sándor és Tóth Gábor. Nõi csapatban 1. Ézsiás Kitti, Joó Anett, Makai Gréta, Vágó Henriett. Nõi egyéniben 2. Joó Anett, 3. Ézsiás Kitti.

2014 legfontosabb versenye a Lengyelországban rendezett Európa-bajnokság volt. A magyar válogatottban négy újszászi szerepelt. A Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor összeállítású csapat Európa-bajnokságot nyert. Egyéniben Tóth Gábor a második helyen végzett. Tóth Gábor a nagykanizsai Kunics Rékával vegyes párosban Európa-bajnokságot nyert.

2014-ben a lábtoll-labdázás rokon sportágában, a szepatakázásban egy versenyen vettek részt az ÚVVSE versenyzõi.

A szakosztály tagjai a szolnoki Aktív Rádió és a Szolnok TV rendszeres szereplõi. 2014-ben háromszor szerepeltek az országos tv-ben. 2014-ben Budapesttõl Zagyvarékasig 10 bemutatón népszerûsítették a lábtoll-labdázást és Újszászt.

Utánpótlás lábtoll-labdázók

Felnõtt lábtoll-labdázók

Bálint Ferenc elnöki beszámolója

Molnár Péter polgármester gratulált az eredményekhez

A küldöttgyûlés résztvevõi

Herczeg Gábor

Kézér Zsolt

Tóth Gábor

Farkas Lilla

Fotó: Fehér János