Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2020. : Dec. 24. Karácsonyi ajándék. Dunaújváros-Újszász

Karácsonyi ajándék

2020. december 24. Újszász-Dunaújváros

Hartyányi Dániel, az Újszászi VVSE már szenior korú versenyzõje a magyar lábtoll-labdázás kezdetén szép sikereket ért el. 1994-ben Hagenben, az elsõ German Openen 12 évesen, az újszászi csapat legfiatalabb tagjaként már nagyon ügyesen játszott. Újszászi színekben 1996-ban és 1997-ben serdülõ csapatbajnok, 1999-ben, 2000-ben, 2001-ben ifjúsági csapatbajnok, 2000-ben ifjúsági egyéni bajnok volt. 1998-ban Juhász Istvánnal, Pintácsi Lászlóval és Szórád Szilárddal felnõtt csapatbajnokságot nyert. Eddig valamennyi Hungarian Openen indult. Háromszoros HO bajnok. 1997-ben Lakatos Attilával és Lakatos Zoltánnal csapatban nyert. 1998-ban és 2001-ben egyéniben gyõzött.  Magyar válogatottként két világbajnokságon szerepelt. 2000-ben az Újszászon rendezett 1. Lábtoll-labda Világbajnokságon csapatban ötödik helyezést ért el, férfi párosban cimboráival, Juhász Istvánnal és Pintácsi Lászlóval bronzérmes volt. (Akkor még a párosban is lehetett cserélni.) 2001-ben a Wuxiban (Kína) rendezett második vb-én egyéniben és csapatban is 5. helyezést ért el. Szép, technikás megoldásai voltak.  Talpalásra Magyarországon elsõként adta fel magának térdeléssel a labdát.

Folyamatosan figyelemmel kíséri a lábtoll-labdás eseményeket. Nagyon tetszik neki a dunaújvárosi lábtoll-labdázók lelkesedése, akik a nehéz körülmények között kevés támogatásból mûködnek, mégis egyre többen vannak, és egyre jobb eredményeket érnek el. A további mûködésükhöz karácsonyi ajándékként 25 db lábtoll-labdát küldött nekik.

A Magyar Lábtoll-labda Szövetség és az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói a Budapesten élõ Péter Orsolyától kaptak karácsonyi ajándékot, 9 db sepak takraw labdát. Orsolya párja Malajziában járt, ahol összeismerkedett a Malajziai Sepak takraw Szövetség elnökével, aki labdákat ajándékozott neki. Itthon próbálkoztak a játékkal, de túl nehéznek találták. Megtudták, hogy Magyarországon Újszászon játsszák a lábtoll-labda rokon sportágát, a szepatakát, és karácsonyi csomagban elküldték a labdákat. A tervek szerint december 30-án lett volna Újszászon a 14. Szepataka bajnokság, amely sajnos a koronavírus-járvány miatt elmarad, de amint lehet, az újszásziak az új labdák felavatásával megrendezik hagyományos szepataka versenyüket.

Hartyányi Dániel egy szép mozdulatát rögzítõ fotóval

Egy szép talpalás

Együtt a régi csapattársak: Hartyányi Dániel, Simon János, Juhász István, Varga Adrienn, Pintácsi László és Sipos Péter

Hartyányi Dániel ajándéka

Péter Orsolya ajándéka

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket!