Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2015. : Hírek 2015. szeptember : Szep.12. Európai Sporthét Magyarországon is!. Magyarország

Európai Sporthét Magyarországon is!

2015. szeptember 12. Magyarország

Szeptemberben elsõ alkalommal rendezik meg az Európai Sporthetet, hogy azon minél több embert mozgásra bírjanak, és  ezáltal a rendszeres sportolást népszerûsítsék.  A sporthét hivatalosan szeptember 7. és 13. között zajlik majd Európa 31 országában, Magyarországon azonban hetedikétõl egészen a hónap végéig lehet csatlakozni a kezdeményezéshez.

Az Európai Bizottság felhívja a sportegyesületeket, iskolákat, közösségi csoportokat és az egyéneket is, hogy vegyenek részt, és szervezzenek sporteseményeket saját közösségükben. A program égisze alatt lehetnek kisebb-nagyobb események - az új ötletektõl kezdve a régen tervezettekig, a nyílt labdás edzésektõl a szervezett sétákig, minden sporttevékenység elképzelhetõ.

Magyarországon szeptember 16. és 20. között zajlik az Európai Sporthét kiemelt eseménye, amelyet Szolnokon bonyolítanak le. Ez a Tiszaligeti Sportnapok. A rendezvényrõl minden információ megtalálható a http://tiszaligetinapok.hu/ oldalon.

A 2014-es Eurobarometer felmérés szerint az európai lakosság 59%-a soha vagy nagyon ritkán sportol, míg a legutóbbi Egészségügyi Világszervezet által publikált jelentés alapján 2030-ra az európai lakosság 80%-a válik túlsúlyossá. Ezt a kihívást célozva, az Európai Sporthét alatt elõtérbe kerülnek a sportolás egészségre és általában a gazdaságra gyakorolt pozitív hatásai.

Az Európai Sporthét magyarországi koordinátora a Magyar Szabadidõsport Szövetség (MSZSZ).

Mozdulj Te is Európával!

A magyar Lábtoll-labda Szövetség két rendezvénnyel csatlakozott az Európai Sporthéthez: a szeptember 12-13-i Felnõtt Lábtoll-labda Újszász Kupával és a szeptember 26-i országos gyermek és serdülõ lábtoll-labda versennyel.