Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Nov. 11. Nyárlőrincen zárták a szezont a szeniorok. Nyárlőrinc

Nyárlõrincen zárták a szezont a szeniorok

2023. november 11. Nyárlõrinc

Idei utolsó állomásához érkezett a szenior lábtoll-labdázók kupasorozata, amelyet november 11-én Nyárlõrincen rendeztek meg. A Bács-Kiskun megyei Nyárlõrinc a sportág hazai alapítói között volt, 1993-ban már játszott a csapatuk az elsõ versenyen, és azóta is rendszeresen házigazdái utánpótlás és szenior eseményeknek. Házigazdaként most is kitettek magukért, szinte kifogyhatatlan büféasztal várta a résztvevõket, akik közül néhányan még serdülõként is játszottak a nyárlõrinci teremben.

A megnyitójában Pénzváltó István is a folytonosságot emelte ki, és azt, hogy a szeniorok saját példájukkal mutatják meg a fiataloknak, hogy a lábtoll-labda sokáig ûzhetõ, és életképes a sportág.

A versenyen négy egyesület játékosai indultak, és végül mindegyik klub éremmel is távozhatott. A nõknél két csapat nevezett, az újszásziak a nyárlõrinci Kele Juliannával kiegészülve két szettben legyõzték a dunaújvárosiakat. Az elsõ hely eldõlt, de nem elégedtek meg ennyivel a nõi játékosok, mert egy-két csere után a férfi mezõnyben is elindultak. Ott két csoportban kezdtek a csapatok. Mindkét csoportot újszászi csapat nyerte, amelyek aztán Cserszegtomajjal illetve Dunaújvárossal küzdöttek meg a döntõbe jutásért. Az Újszász Földi csapat könnyedén simán (15-8, 15-9) lépett túl a dunaújvárosiakon, de az Újszász Siposnak már nehezebb dolga volt. A második szettben jól hajrázott Cserszegtomaj, 14-14 lett az állás, de az utolsó két pont már az újszásziaké lett. A döntõ is nyitott játékot hozott, az Újszász Földi mindkét játszmát csak a legszûkebb, kétpontos különbséggel nyerte (15-13, 16-14).

Egyéniben, miután letudtak egy indiánozást, már korosztályokba sorolva küzdöttek a lábtoll-labdázók. A nõ +35-ben a dunaújvárosi Horváth Edina, +45-ben az újszászi Tánczos Krisztina, +55-ben a szintén dunaújvárosi Kohán Árpádné gyõzött.

A férfi mezõnyben három klub osztozott az aranyakon. A legfiatalabbaknál Tóth Gábor gyõzött, a +45-ösöknél Fehér Miklós (Dunaújváros) nyert, míg a +55-ben a cserszegtomaji Takács Tamás hozta el az elsõ helyet.

A mezõny a megnyitón

Megállás nélkül mentek a meccsek Nyárlõrincen

A férfi csapat dobogója

A nyárlõrinci szenior kupa érme

A +45-ösök egyéni dobogója (Berezvai Tamás, Fehér Miklós, Rabi István)

Dunaújváros nõi csapata (Horváth Edina, Varga Ildikó, Bartha Gabriella, Kohán Árpádné)