Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2012. : Hírek 2012. január : Jan.19. Megalakult a 17. Hungarian Open szervezőbizottsága. Újszász

Megalakult a 17. Hungarian Open szervezõbizottsága

2012. január 19. Újszász

Január 19-én az újszászi mûvelõdési házban tartotta záró és értékelõ értekezletét a 16. Hungarian Open szervezõbizottsága. A bizottság tagjai elsõ napirendi pontként elfogyasztották Tóth István ízletes lábtoll-labdás tokányát. A vacsora után Fehér János, a szervezõbizottság elnöke részletesen értékelte a 2011. augusztusi rendezvényt. A 16. Hungarian Open a verseny történetének az eddigi legnehezebb gazdasági körülményei között, nyertes pályázatok nélkül, kevés támogató, de sok önkéntes segítségével sikeresen megvalósult. Jó volt a verseny hangulata, minden tervezett program teljesült.

A résztvevõk véleménye szerint jó volt a labdakészítõ játszóház, a nemzetközi showmûsor, a diszkó, a két kerti parti, a szabadtéri koncert, a szolnoki strandolás és a visegrádi kirándulás. Jó volt az eredmény is.

Rekord részvétel mellett – 9 ország, 21 egyesület, 256 versenyzõ – három magyar gyõzelem született. A férfi hármast Barta Ferenc, Herczeg Gábor, Szûcs Gergely, Tóth Gábor, a férfi egyénit Tóth Gábor, a nõi hármast Ágoston Rebeka, Ézsiás Kitti, Joó Anett, Makai Gréta (mind Újszászi VVSE) nyerte. A nõi egyéniben – megismételve elõzõ évi gyõzelmét – a német Sarah Walter végzett az elsõ helyen.

A részletes, munkaterületenkénti és személyenkénti értékelés után a szervezõbizottság tagjai három kérdés – Mi volt a legjobb? Mi volt a legrosszabb? Mit változtatna? – köré csoportosítva mondták el véleményüket. Sok érdekes és tanulságos vélemény hangzott el, de szinte mindenki kiemelte az összeszokott munkát, az újak gyors beilleszkedését. Az aktív véleménynyilvánítás és emlékidézés után a jelenlévõk a közös és sikeres munkára koccintva lezárták a 16. Hungarian Opent.

Harmadik napirendi pontként Fehér János ismertette a 17. Hungarian Open terveit. Francia, német és a szlovákiai lábtoll-labdázókkal egyeztetve a 17. Nyílt Magyar Nemzetközi Lábtoll-labda Bajnokságot közvetlenül az 5. Lábtoll-labda Európa-bajnokság után rendezzük meg. Az EB helyszíne a szlovákiai Királyhelmec lesz. Az EB idõpontja: 2012. augusztus 13-16. A tervek szerint augusztus 17-én Királyhelmecrõl a versenyzõk közösen utaznak majd Újszászra. Útközben megismerkednek Sátoraljaújhellyel és Miskolccal. A 17. Hungarian Open tervezett  idõpontja augusztus 18-20. A verseny a szokásosnál egy nappal rövidebb lesz, de a bevált programból szinte semmi nem marad el.

Ezt követõen megalakult a 17. Hungarian Open szervezõ bizottsága, amelynek tagjai: Bakó Jánosné, Bakóné Tánczos Krisztina, dr. Baky Endre, Baláti Zoltán, Barta Ferenc, Bábosik Ferenc, Fehér János, ifj. Fehér János, Fehérné Szekeres Zsuzsanna, Fehér Judit, Harsányi Judit, Kasza József, Kasza Józsefné, Kecskés László, Kolozsi Ferenc, Kovács Nándor, Némethné Varga Edit, Kurdi Gábor, Szacskó József, Szurmai Tibor, Tóth Gábor, Tóth István, Tóth Istvánné, Tóth Roland, Veres Pál.

A tervek ismertetése után az elsõ feladategyeztetés is megtörtént. A módosítási javaslatok rögzítése és beillesztése a programba, új önkéntesek és együttmûködõk bevonása, valamint szponzorok és támogatók keresése az elsõ feladata a bizottság minden tagjának.

Fehér János értékelte a közös munkát

A szervezõbizottság tagjai

Tóth István és Tóth Istvánné

Fotó: Fehér Judit