Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Nov. 6. Lábtoll percek #10. Újszász

Lábtoll percek #10

2023. november 06. Újszász

Az Újszászi VVSE ifjú tehetségével, Dániel Petrával beszélgettünk.

1.Elõször is óriási gratula az utóbbi hetek kiváló eredményeihez, hiszen szinte hihetetlen teljesítmény, hogy még gyermek korcsoportú lábtoll-labdázóként Serdülõ és az Ifjúsági Országos Bajnokság trófeáját is begyûjtötted a már eddig is ragyogó díjaid közé. Mit gondolsz mi lehet a gyõzelmeid titka?

Köszönöm szépen. Mi lehet a siker titka? Talán az, hogy nagyon sokat edzettünk az utóbbi idõben és a sok munka ezek szerint meghozta a gyümölcsét. Azt hozzá kell tennem mindenképp, hogy rendkívül nehéz meccseim voltak és keményen meg kellett küzdenem minden egyes bajnoki címért.

2. A lábtoll-labda történelmében volt már korábban is hasonló lenyûgözõ teljesítmény gyermek korcsoportú lábtoll-labdázónál, igaz egy teljesen másik generációról van szó, de tudod esetleg, hogy kihez lehetne hasonlítani a mostani rendkívüli teljesítményed?

Huhh ez egy jó kérdés, tippelni fogok, szerintem Farkas Lillának sikerülhetett.

3. Az teljesen igaz, hogy Farkas Lillának is van már egy elég impozáns gyûjteménye, de ez jóval régebben történt. A Nagykanizsa ZSE korábbi ,,Örökös Bajnoka” Budavölgyi Veronika tudta ezt a különleges teljesítményt legutóbb véghez vinni. A nagykanizsai kiválóság 2000-ben és 2001-ben, mind a négy korcsoportban – gyermek, serdülõ, ifjúsági és felnõtt – volt a bajnok. Budavölgyi Veronika egyébként 2009-ben a hazai rendezésû Alfa Top Sport Kupán vonult vissza az aktív versenysporttól.

4. Egy kicsit lépjünk viszont vissza a kezdetekhez. Hogyan és mikor ismerkedtél meg a lábtoll-labdázással és mi az, ami leginkább megtetszett ebben a ritka sportágban?

A testvérem Márk kezdte el a családban a lábtoll-labdázást, egyszer én is vele tartottam egy edzésre aztán megtetszett és ottragadtam a sportcsarnokban. Nagyon jó a közösség szerintem és számos helyre is eljuthatunk a sportág által.

5. Miben szükséges esetleg még fejlõdnöd a közeljövõben?

A támadásokat még mindenképp gyakorolnom, erõsítenem kell a jövõben, hogy még eredményesebb lehessek a pályán. A technikai tudás mellett talán még fejben kell erõsödnöm, hogy még kitartóbb legyek.

6. Ha van ilyen, melyik a kedvenc versenyszámod és miért?

A kedvenc versenyszámom a páros, mivel kiváló társam van a pályán Kovács Boglárka személyében. Az edzések és a versenyek alatt már nagyon jól összeszoktunk és ez szerencsére meglátszik az eredményeinken is.

7. Milyen céljaid vannak a továbbiakban a lábtoll-labdával kapcsolatban? Reális lehet a jövõre nézve még több év játékosa cím vagy esetleg a felnõtt mezõnyben való sikeres szereplés, válogatottság is?

Szeretnék még többet fejlõdni majd a továbbiakban, nagyon sok meccset, bajnokságot szeretnék még nyerni és persze szeretném majd a felnõttek között is megállni a helyemet. Az év játékosa címek és a válogatottság pedig mint, minden sportolónak, így számomra is a legfõbb prioritás.

+Bónusz kérdés: Ki a kedvenc lábtoll-labdázód, vagy kinek a játéka, technikai tudása tetszik leginkább neked, vagy kinek a játékából tudtál esetleg a legtöbbet fejlõdni?

Úgy kimondottan nem tudok megnevezni senkit, igazán nincs kedvenc játékosom, de Bagos Viktória és Farkas Lilla játékstílusa mindenképpen imponáló számomra.

Herczeg Gábor