Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2013. : Hírek 2013. szeptember : Szep.5. Vége a vb-nek. Chao Lan

Vége a vb-nek

2013. Szeptember 5. Cao Lanh

A férfi és a nõi hármasok látványos összecsapásaival befejezõdött a vietnámi Cao Lanhban a lábtoll-labda világbajnokság. A befejezõ napon remekül szerepelt a Borjád SE versenyzõibõl (Himmer János, Kleics Dávid, Nyisztor Zoltán, Pop Valentin, Wágner Gábor) álló magyar válogatott. Az elõdöntõben nagyszerûen kezdtek a késõbbi világbajnok Vietnám (Nguyen Anh Tuan, Vu Tien Hung, Nguyen The Thang, Nguyen Cong Tai, Le Thanh Tuan, Nguyen Chau Vuong) ellen, és 11-8-ra vezettek. Jól mûködött Wágner Gábor és Himmer János kettõs sánca, Himmer talpalásai is védhetetlenek voltak. A vietnámiak idõkérés után rendezték soraikat és megfordították a játszmát és 21-17-re verték a magyarokat. A második szettre leütõ játékost cserélt az ellenfél így 21-12-re nyertek.

A harmadik helyért Makaó (Tam Chi Kin, Ho Man Chon, Wai Chi Lon, Cheng Cam Fong, Cheong Chi Hong, Io Chong Cho) csapata következett, amelyet összehangolt, látványos játékkal 21-17, 21-15-re a magyar válogatott nyert, ezzel Magyarország harmadik bronzérmét szerezték meg.

Az Újszászi VVSE (Ézsiás Kitti, Joó Anett, Makai Gréta, Vágó Henriett) játékosaiból álló nõi hármas az ötödik helyért Olaszországgal (Cristina Manuelo, Giulia Alessandrini, Beatrice Digiacomo) meccselt, könnyedén hozták az elvárható gyõzelmet (21-3, 21-5)

A nemzetek pontversenyében Vietnám és Kína mögött Magyarország három bronzéremmel, két negyedik és két ötödik helyezéssel a harmadik helyen végzett.

Takács Tamás szövetségi kapitány elégedett a válogatott teljesítményével, mely túlteljesítette a 2010-es eredményt.