Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2020. : Júl. 20. Hungarian Open emlékek. Hagen

Hungarian Open emlékek

2020. július 20. Hagen

Kedves Barátaim, Kedves Lábtoll-labdázók!

Az a versenysorozat, ami 1996-ban Újszászon, Kisnánán, Abádszalókon, Jánoshidán és Budapesten kezdõdött, mára Európa legjelentõsebb és legnagyobb lábtoll-labda versenyévé nõtte ki magát.

Soha nem feledjük a kisnánai versenyt, ami várfesztivállal végzõdött, a Tisza-tavat Abádszalókon, a jánoshidai és budapesti tornákat, ahol ifjúsági szálláson laktunk a Dunánál és persze az elsõ versenyt Újszászon.

1996 óta minden évben Újszászon zajlanak a lábtoll-labda tornák és a nyílt magyar bajnokságok, amelyekre minden évben sok európai országból érkeznek sportolók.

Minden évben az összes sportoló és kísérõik élvezhetik a mindent felülmúló vendégszeretetet, a szívélyes fogadtatást.

Sok barátság, kapcsolat, sõt házasság is köttetett.  Ezek máig fennmaradtak. 1996-ban még senki nem gondolta volna, hogy az elsõ versenybõl olyan hagyomány teremtõdik, amely a különbözõ kapcsolatokban máig továbbél a résztvevõk között.

A sok év gyökeret eresztett, és azok a mély barátságok, melyek az évek során kialakultak, megmaradtak. Sem a politikai folyamatok, sem a távolság nem változtatott ezen. Még ha a kapcsolatba lépés az év folyamán nem is oly gyakori, gyakran gondolok magyarországi barátaimra.

Kár, hogy éppen a világjárvány akadályozta meg 2020-ban a 25. évfordulós nagy összejövetelt. Ennek ellenére, vagy talán éppen ezért, a köztünk lévõ bensõséges viszony nem veszít erejébõl.

A jelentõségteljes 25. évfordulót biztosan bepótolják. Mindannyian ott leszünk: minden lábtoll-labdás barátunk és magyar vendéglátóink minden barátja.

Ezúton szeretném egész szívembõl megköszönni mindazt a fáradozást és szívélyességet, amit tapasztaltunk. A sok munkát, amit számos önkéntes végzett. A sportcsarnokban kínált ételt-italt, a kertben felállított sátrakat, padokat, az ellátást a kertben és a Szász étteremben, éjszakai nyugalmunk õrzését a kollégiumban, és még sok mindent mást, ami szeretetet és biztonságot jelentett számunkra.

Otthon érezzük magunkat Újszászon.

Külön köszönet illeti a fõszervezõ Fehér Jánost és feleségét, Zsuzsát a minden alkalommal tanúsított szívélyességükért.

Nagyon várom a 2021. évi viszontlátást.

Jó egészséget! Viszlát!

Michael Nölle Hagen, Németország

Michael Nölle

Az abádszalóki megnyitóra felsorakozott csapatok

Michael Nölle akcióban

Michael Nölle rendszeres résztvevõje a Hungarian Open nemzetközi showmûsorának

Gitárduó 2019-ben: Michael Nölle és Tóth Gergõ