Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2017. : Hírek 2017. december : Dec. 31. Szilveszter Kupa. Újszász

Szilveszter Kupa

2017. december 31. Újszász

December 31-én lábtoll-labdázással búcsúztatták az óévet az Újszászi VVSE versenyzõi. Az újszásziak vendégeként egy pusztaszeri versenyzõ – Németh Barbara – is nevezett a Szilveszter Kupára. Az indulók között voltak kezdõk, serdülõk, ifjúságiak és szeniorok, válogatott játékosok, mint az év ifjúsági játékosa? Vachal Krisztina és a legjobb szenior Tóth Gábor. A serdülõk legjobbja Kovács Márton és a gyermek korcsoport legjobbja Kökény Martin is lábtoll-labdázással szilveszterezett.

 31 játékos sorakozott fel a háló két oldalán a nyitó versenyszámhoz, a szilveszteri nagy indiánjátékhoz. Az egy „életig” tartó egyéni játékban nagy nevetés közben sorra estek ki a nagy ászok. A végére Hornyák Erzsébet és Szaszkó Dorka maradt a pályán. Döntõjüket Szaszkó Dorka nyerte. A férfiaknál a gyõzelmet a serdülõ korcsoportú Kenyeres Krisztián szerezte meg. Szilveszteri trombita szólt a tiszteletükre.

A következõ versenyszámban, a kézenfogós párosban együtt játszottak a férfi, a nõi és a vegyes párok. Végig kézen fogva kellett játszaniuk. Ha elengedték egymás kezét, az az ellenfélnek jelentett pontot. A kötöttség érdekes játékot, sok szokatlan mozdulatot és vidámságot okozott. A kézenfogóst a két válogatottból – Farkas Lilla és Tóth Gábor – álló kettõs nyerte. A döntõt tehetséges ifjúságiak – Farkas Balázs és Kökény Zoltán – ellen játszották.  3. Gajdos Tibor, Németh Barbara, 4. Csák Dávid, Kökény Martin.

A harmadik versenyszám a sorsolásos szilveszteri páros volt, amelyben 16 duó indult. A párok sorsolással jöttek létre. A fordulók után a továbbjutó gyõzteseket egészen a döntõig újrasorsolták. A minden forduló utáni sorsolás különös izgalmat okozott. Ki kivel alkot párt a következõ mérkõzésen? Ez volt a nagy kérdés. Egy válogatottból és egy kezdõbõl, két kezdõbõl, vagy két válogatottból álló párt vet-e a szerencse? Volt minden kombináció. Szinte mindenki Tóth Gáborral akart lenni, mert õ mindenkivel nyert, a döntõt Németh Barbarával. 2. Csabai Gábor, Molnár Dániel, 3. Kökény Zoltán, Ráski Lajos, 4. Hornyák Erzsébet, Kanalas Márió.

Hagyományos csapatversennyel fejezõdött be a sportos évzáró. A Csák Dávid, Farkas Balázs, Kökény Zoltán trió lett a szilveszteri bajnok. 2. Kovács Márton, Molnár Dániel, Ráski Lajos, 3. Bábosik Ádám, Csabai Gábor, Kovács Evelin, 4. Farkas Lilla, Hornyák Erzsébet, Szaszkó Dorka.

Koccintással, új év köszöntéssel zárult a kellemes nap. Sokan fogadkoztak, hogy január 2-án már edzeni fognak.

Szilveszteri indiánozás

Sorban állás a labdáért

31-en játszottak

Küzdelem a kiesés ellen

A Szilveszter Kupa résztvevõi

Az indiánjáték legjobbjai: Szaszkó Dorka és Kenyeres Krisztián

Kézenfogós páros: Kökény Zoltán, Farkas Balázs  - Vachal Krisztina, Kovács Brigitta

Farkas Levente, Kanalas Márió - Rab Alexander, Kenyeres Krisztián

Szaszkó Dorka, Hornyák Erzsébet - Csák Dávid, Kökény Martin

Farkas Lilla, Tóth Gábor - Szûcs Gergely, Lakatos Zoltán

Szilveszteri labda

Kanalas Márió talpalása

Ismerkedés

Sorsolásos páros

Tóth Gábor és Farkas Lilla, a kézenfogós páros gyõztesei

Tóth Gábor és Németh Barbara, a sorsolásos páros legjobbjai

Szilveszteri Molnár Dániel talpalás

Szilveszter Kupa döntõ

Ráski Lajos sánca

Farkas Balázs a levegõben

Szilveszteri bajnokok: Farkas Balázs, Csák Dávid, Kökény Zoltán

Koccintás

Boldog új évet!

Farkas Lilla, Hornyák Erzsébet, Szaszkó Dorka

Fotó: Fehér János, Kökény Beatrix és Szaszkó Dorka