Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Ápr. 01. Két nagykanizsai és két újszászi bajnoki cím a B-metál Kupán. Újszász

Két nagykanizsai és két újszászi bajnoki cím a B-metál Kupán

2023. április 01. Újszász

Eredménytábla

2023. április 1-jén rendeztük a helyi B-metál vállalkozás támogatásával és nevével fémjelzett csapat és páros versenyszámokat tartalmazó felnõtt ranglista versenyt. A lábtoll-labdázás támogatását és a bajnokoknak járó ajándékkosarakat ezúton is szeretnénk megköszönni Paplanos Tibornak és vállalkozásának.

Csapat és páros versenyen is a nõi mezõnyben újszászi, a férfiaknál nagykanizsai fölény volt, ám ennek ellenére fordulatos, izgalmas mérkõzéseknek lehettünk szemtanúi, mindenki lelkesen küzdött a bajnoki címért vagy egy-egy mérkõzés megnyeréséért.

A nõknél hat csapat játszott körmérkõzést, melybõl az újszászi Diós Letícia, Farkas Lilla, Kovács Brigitta és Kovács Evelin csapata került ki gyõztesen. A második helyezett Buki Napsugár, Horváth Orsolya és Németh Barbara az elsõ szettben jól helyezett labdákkal és jó szedéssel 21-6-os gyõzelmet szerzett, majd az újszászi csapatnak sikerült összeszednie magát a következõ szettekre és változtatva a játékukon, átgondoltan helyezve a labdákat és ponterõs talpalásokkal 21-19, 21-13-ra nyerték a második és harmadik szetteket. A bronzéremért is hatalmasat küzdött a cserszegtomaji Gyalog Csenge, Horváth Lili, Pál Dorina és Udvari Boglárka a pusztaszeri Hegedûs Petra, Kiss Bettina és Szabó Luca ellen. A három játszmás izgalmas mérkõzésen végül a Zala megyei egység gyõzedelmeskedett.

A férfiaknál a 14 csapatból álló mezõnyben a nagykanizsai Baranyai Benett, Horváth Gergõ, Lukács Benedek, Lukács Márton és Takács Endre ünnepelhetett gyõzelmet, akik labdabiztos játékkal és Gergõ erõs, jól helyezett talpalásaival, Benett pontos feladásaival, Marci magabiztos szedésével gyõzték le a feltörekvõ újszászi Nagy László, Németh Márk, Rab Alexander és Szaszkó Dorka csapatát 21-15, 21-17 arányban. A bronzérmet a szintén újszászi Csák Dávid, Kökény Martin, Kökény Zoltán és Lakatos Zoltán szerezték meg izgalmas elõdöntõt játszva a Zala megyeiek ellen, majd a harmadik helyért Berkó Sándor, Ifj. Fehér János, Ráski Lajos és a sérüléssel küzdõ Tóth Gábor rutinos és tapasztalt egységét legyõzve.

Nõi párosban 12 duó küzdött a gyõzelemért, melyet Farkas Lilla és Kovács Evelin szerezték meg küzdelmes és fordulatos elõdöntõk és döntõ után. A fináléban klubtársaik ellen játszottak. Diós Letícia és Szaszkó Dorka összeszedett, magabiztos játékkal, motiváltan játszottak végig. Kovács Evelin pontos feladásaival és Farkas Lilla talpalásaival végül 21-19, 19-21, 21-17-re nyerték meg a döntõt. A bronzéremért pusztaszeri presztízscsatát láthattunk, melybõl Buki Napsugár és Szabó Luca kerültek ki gyõztesen Horváth Orsolya és Németh Barbara ellen. A Csongrád megyeiek kitartóan és labdabiztosan küzdöttek az elõdöntõkben is, izgalmas mérkõzéseket generálva.

Férfi párosban a nagykanizsai Baranyai Benett és Horváth Gergõ magabiztos, pontos játékkal gyõzte le a döntõben a pusztaszeri Fehér Zsolt és Simon Márk duóját 21-17, 21-17-es eredménnyel. A bronzérmes szintén nagykanizsai páros lett. A Lukács testvérek a bronzmeccsen az újszászi Nagy Lászlót és Németh Márkot gyõzték le. A népes, 24 párosból álló mezõnyben a helyosztóknál is izgalmas meccseket láthattunk.

Összességében elmondhatjuk, hogy egy jó hangulatú, színvonalas mérkõzésekkel teli versenyen vagyunk túl. A versenyzõk már el is kezdték a felkészülést a versenysorozat következõ állomására, a Tavaszköszöntõ DC Kupára, valamint az április végi franciaországi nemzetközi versenyre, a French Openre.

Férfi csapat: 2. Nagy László, Németh Márk, Szaszkó Dorka, Rab Alexander (Újszászi VVSE) 1. Takács Endre, Lukács Márton, Baranyai Benett, Horváth Gergõ, Lukács Benedek (Nagykanizsa ZSE) 3. Lakatos Zoltán, Kökény Martin, Csák Dávid, Kökény Zoltán (Újszászi VVSE)

Nõi csapat: 2. Horváth Orsolya, Németh Barbara, Buki Napsugár (Pusztaszer PISZE SE) 1. Diós Letícia, Kovács Evelin, Kovács Brigitta, Farkas Lilla (Újszászi VVSE) 3. Udvari Boglárka, Gyalog Csenge, Pál Diána, Horváth Lili (Cserszegtomaji SK)

Férfi páros: 2. Simon Márk, Fehér Zsolt (Pusztaszer PISZE SE) 1. Horváth Gergõ, Baranyai Benett (Nagykanizsa ZSE) 3. Lukács Márton, Lukács Benedek (Nagykanizsa ZSE)

Nõi páros: 2. Szaszkó Dorka, Diós Letícia (Újszászi VVSE) 1. Kovács Evelin, Farkas Lilla (Újszászi VVSE) 3. Buki Napsugár, Szabó Luca (Pusztaszer PISZE SE)