Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2011. : Hírek 2011. Május : Máj.23. Lábtoll-labdázni is lehet a püspökladányi nyári táborban. Püspökladány

Lábtoll-labdázni is lehet a püspökladányi nyári táborban

2011. május 23. Püspökladány

Idén újra megrendezi a Püspökladányi Szabadidõs Társaság Lovas Klub a 10. nemzetközi ifjúsági táborát, magyarországi és határainkon túli magyar származású fiataloknak. A Debrecentõl 50 km-re található Püspökladányban tavaly több mint 70 iskolás vett részt a különbözõ kulturális sport és idegen nyelvû vetélkedõkön.

A tábor elsõdleges célja a fiatalok angol nyelvtudásának fejlesztése, mindez játékos keretek között. Az idegen nyelvû órák mellett lehetõségük van több sportágban is megmutatni tehetségüket. Az iskolások lovagolhatnak a tábor lovas pályáján, evezhetnek a közeli tavon, röplabdázhatnak, íjászkodhatnak és mindezt kipihenhetik a strandon.

Szakemberek társaságában megtanulhatnak több tánc fajtát is: hastáncot, zumbát és különbözõ latin táncokat.

A rendkívüli érdeklõdés miatt idén is lábtoll-labdázhatnak a tinédzserek, akiket Kézér Zsolt válogatott játékos vezet be a sportág rejtelmeibe.

Kulturális vetélkedõk keretein belül megismerkedhetnek a magyar nép történelmével, hagyományaival.

Sok új barátot szereztem a táborban és nagyon élveztem a sportprogramokat. Ha rajtam múlik idén is ott leszek - mondta Bagos Viktória, a Királyhelmeci Gimnázium, EB ezüstérmes lábtoll-labdázója.

Több turnusban is várják a fiatalokat:

1. július 3-9.
2. július 10-16.
3. július 17-23.
4. július 31- augusztus 6.
5. augusztus 7-13.

10 000 forintig üdülési csekket is elfogadnak és 8-18 éves fiatalok jelentkezésre számítanak a szervezõk.  Érdeklõdni lehet: Sárkány Zsolt

www.lovas.club.hu, Tel.: 06 30 628 8619

Az idén is lesz lábtoll-labdázás

Bagos Viktória

A lábtoll-labdázást Kézér Zsolt magyar válogatott, VB negyedik helyezett oktatja