Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Dec. 10. A Mikulás és csapata is ellátogatott a legfiatalabb lábtoll-labdázókhoz a Mikulás Kupán. Újszász

A Mikulás és csapata is ellátogatott a legfiatalabb lábtoll-labdázókhoz a Mikulás Kupán

2023. december 10. Újszász

December 10-én a legkisebb lábtoll-labdázóknak rendeztünk Mikulás Kupát ezúttal nyolcadik alkalommal. A versenybíróság segítségére sietett a Mikulás és segédei, két manó, egy grincs, egy rénszarvas, egy télanyó és egy hómanó is, így könnyûszerrel sikerült abszolválnunk a versenyrendezéssel kapcsolatos teendõket. A gyerekek nagy örömére pedig az ilyenkor szokásos csokimikulás és szaloncukor sem maradt otthon a Mikulás puttonyából.

A Mikulás Kupán 28 újszászi újonc és gyermek korcsoportos versenyzõ rúgta a labdát. A versenyt csapat versenyszámmal kezdtük, ahol az újoncok között Fajkó Norina, Nagy Gabriella és Zentay Zoé már rutinosnak mondható játékosok alkotta csapatként magabiztos gyõzelmet szereztek. A gyermek korcsoportban Dániel Petra, Debrei Alexandra és Molnár-Németi Arina állhattak a dobogó tetejére. A fiúknál is kiélezett presztízscsatáknak lehettünk szemtanúi. Az újoncoknál Breszkó Dominik, Kanalas Ferenc Valentino és Kiss Vendel szerezték meg a bajnoki címet, míg az Újszász Lakatos csapat ezüstérmet szerzett. A gyermek korcsoportban Kanalas Richárd, Rézmûves Alex és Vidák Nikolasz gyors és labdabiztos játékkal gyõzték le a második helyezett Dániel Patrik, Kanalas Richárd, Molnár-Németi Botond és Rab Bence alkotta csapatot.

A csapat versenyszámmal párhuzamosan dekázó versenyen mérték össze tudásukat a versenyzõk. A legtöbbet dekázó versenyzõ az összesített versenyben Kiss Vendel lett 282 érintéssel. Az újoncok között Vendelt Breszkó Dominik követte 38, majd Lakatos Mihály 36 labdaérintéssel. A gyermek korcsoportosoknál Rézmûves Alex 151 rúgással szerezte meg a gyõzelmet, akit Kanalas Richárd (108) és Dániel Patrik (50) követtek. A legkisebb lányoknál Zentay Zoé és Fajkó Norina között szoros versenyben dõlt el a dekázó verseny bajnoki címe. Az évek óta edzésrõl edzésre szorgalmasan dekázó Zoé végül 27 érintéssel legyõzte barátnõjét, Norinát, aki mindössze 3 rúgással maradt le, õket Nagy Gabriella követte a harmadik helyen. A gyermek korcsoportos lányoknál Dániel Petra 48 rúgással nyert, akit Debrei Alexandra (6) és Gudics Bianka (5) követtek.

Egyéni versennyel zártuk a Mikulás Kupát, ahol az újonc fiúk között Kiss Vendel csapattársa, Breszkó Dominik ellen döntõzve szerezte meg a gyõzelmet (11-7, 11-8). A lányoknál ugyan dekázásban Zentay Zoé bizonyult a rutinosabbnak, azonban az egyéni versenyszámban Fajkó Norinának sikerült visszavágni, Zoé ellen a döntõben 11-4, 11-9 arányban sikerült nyernie. A gyermek korcsoportban Rézmûves Alexnek sikerült megállítani a bajnokesélyes Dániel Patrikot a fináléban és három játszmában, kiegyenlített küzdelem során 11-8, 6-11, 11-7 arányban nyert. A lányoknál a gyermek és ifjúsági korcsoportban is élen járó Dániel Petra Debrei Alexandrával találkozott a döntõben és nyert 11-1, 11-4-re.

A verseny végén a Mikulás és segédei örömmel díjazták a legfiatalabb és legügyesebb lábtoll-labdázókat, akik boldogan tértek haza csokimikulásaikkal és érmeikkel. A versenybíróságban szereplõ Füge rénszarvast pedig minden gyerek szívesen vitte egy-egy körre sétálni a meccsek között.

Farkas Lilla