Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2010. : Hírek 2010. Május : Máj.14. Nagy Sportágválasztó Budapesten és több vidéki városban is. Budapest

Nagy Sportágválasztó Budapesten és több vidéki városban is

2010. Május 14-15.

Gyere el! Próbáld ki! Válassz!

Téged is vár a sportkalandpark!

A 2010. május 14-15-én immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülõ Budapesti Nagy Sportágválasztó ismét szélesre tárt kapukkal várja a sport szerelmeseit, és persze azokat is, akik még nem estek szerelembe! (Helyszín: Merkapt Maraton Sportközpont, 1106 Budapest, Maglódi út 12/A.)

A Merkapt Maraton Team SE által életre hívott non-profit, civil kezdeményezés célja, hogy rendszeresen lehetõséget adjon a gyermekek, de akár a felnõttek számára is, hogy a sport közelébe kerülhessenek, és a gyakorlatban ismerhessék meg az egyes sportágak lényegét. A budapesti rendezvény egy helyszínen több mint 80 sportág számára ad bemutatkozási lehetõséget, és ami a lényeg: a látogatók mindegyikbe „belekóstolhatnak”, kipróbálhatják a sportágakat, s mindezt díjmentesen, edzõi felügyelet mellett tehetik meg, rögtön felvilágosítást kapva, hogy hol gyakorolhatják az adott mozgásformát.

Nem akármilyen lehetõség ez a közönség számára, hiszen a fedett pályás „küzdõarénában” a birkózószõnyeg és box-ring várja a látogatókat, a plasztik pályán a korcsolyasportokkal ismerkedhetnek meg, de a floorball pályán vagy a kiépített mini-squash pályán is próbára tehetik magukat. A sporttobzódás persze itt nem ér végett, hiszen érdekes labdáktól, mint például a lábtoll-labda, a softball, a golf, vagy a gyorstollaslabda, a klasszikusabban gömbölyödõbbig, mint a tenisz, kosárlabda, (akrobatikus is!), labdarúgás (freestyle is!), strandkézilabda, röplabda és a labdát érdekesebben felhasználókig, mint például a korfball, lacrosse sportág is, mind megtalálható és kipróbálható. És itt még mindig nincs vége a sornak, hiszen a sípálya mellett két kajak-kenu medence várja a lapátolni vágyókat – kajak-kenu sportok, rafting, evezés –, de itt kap helyet a vitorlázás is. Remélhetõleg elég meleg lesz ahhoz, hogy a vállalkozóbb kedvûek az úszás, a vízilabda és a szinkronúszás sportágaknál vízbe is merülhessenek.

És akkor még szót sem ejtettünk a küzdõsportok izgalmasabbnál, izgalmasabb válfajairól, a birkózásról, a karate-ról, a judo, kendo, kung-fu sportágakról vagy éppen a különleges nevû canne de combat-ról, vagy savate-ról. Persze nem hiányozhatott az atlétika, a tájfutás, triatlon, a sakk, az íjászat, a sportlövészet, a lovaglás vagy a tornasportok sem, a táncsport és a fitness helyszínén ritmusra „tombolhat” a közönség, de újdonságként most a siklóernyõ, a tamburello, a hosszúkardvívás, a baranta, a cheerleading, a diszkgolf és a tereplövészet sportágakkal is megismerkedhetünk. Szóval egy igazi „sportkalandpark” várja a látogatókat.

A több mint 80 sportág közül mindenki kiválaszthatja a korának, nemének, testfelépítésének, vagy akár pénztárcájának leginkább megfelelõt.

A rendezvény pénteki napján elsõsorban az elõre bejelentkezett óvodás, iskolás csoportokat várják a szervezõk, de pénteken 14 órától és szombaton egész nap (9 és 17 óra között) a családoké, a nagyközönségé a terep.

A Budapesti Nagy Sportágválasztó két napján közel 40 élsportoló, olimpikon is megjelenik, többségükkel az együttsportolásra is lehetõség nyílik, mely életre szóló élményt jelenthet a látogatóknak.

Néhány élsportoló, olimpikon, aki biztosan jelen lesz: Csabai Edvin, Csollány Szilveszter, Dzsudzsák Balázs, Gergely István, Marosi Ádám, Pulai Imre, Sebestyén Júlia, Vass Dóra és még sokan mások!

ÚJDONSÁG, hogy a budapesti két (májusi és szeptemberi) rendezvény mellett, idén 15 vidéki városban is lesz Nagy Sportágválasztó, hogy az egész ország választhasson sportágat!

A regionális rendezvények az Országos Sportágválasztó Szervezõiroda koordinálásában, de helyi partnerek szervezésében jönnek létre.

Májusi vidéki helyszínek:

2010. május 7-8. – BÉKÉS, SZEGED
2010. május 14-15. – Dunaújváros
2010. május 28-29. – Hódmezõvásárhely, Kecskemét, Nyíregyháza, Pécs

További információ: www.sportagvalaszto.hu