Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2018. : Hírek 2018. december : Dec. 19. EGY CIPŐBEN JÁRUNK - ADOMÁNYÁTADÓ-ÜNNEPSÉG. Tiszatenyő

EGY CIPÕBEN JÁRUNK - ADOMÁNYÁTADÓ-ÜNNEPSÉG

2018. december 19. Tiszatenyõ

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) szeptember 28-án, az Európai Diáksport Napján indította el az „Egy cipõben járunk” névre keresztelt társadalmi felelõsségvállalási programját, amelynek fõ célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a sportolásban ugyanolyan fontos az egyenlõ esélyek biztosítása, mint az élet bármely más területén. A kezdeményezés során az MDSZ sportcipõket gyûjtött ismert és civil személyektõl, cégektõl, szervezetektõl, hogy a nehéz körülmények között élõ gyermekek, tanulók mindennapos testnevelését, testmozgását és sportolását segítse. A kéthónapos gyûjtés eredményeképpen – amelyhez a Magyar Lábtoll-labda Szövetség két pár cipõ adományozásával csatlakozott – decemberben összesen 612 pár cipõt osztanak ki országszerte, megyénként egy-egy település iskolájának.

Az iskolák kiválasztásánál több szempontot is figyelembe vett az MDSZ, így többek között a 2017/2018. tanévi NETFIT® mérési idõszakában rögzített eredményeket, azaz az Intézményi Fittségi Indexet, továbbá azt, hogy az adott intézmény valamilyen okból hátrányos helyzetû (kedvezményezett) településen, vagy járásban található-e a vonatkozó jogszabályok szerint. Végül, a döntés során az iskolák diáksport területén mutatott aktivitását is mérlegelték, azaz hogy bekapcsolódtak-e, illetve milyen intenzitással a Diákolimpia®, vagy éppen az Európai Diáksport Napja programjaiba.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Tiszatenyõi Szent István Általános Iskola tanulói kapták a cipõadományokat.

Az ünnepélyes adományátadás december 19-én az iskola tornatermében zajlott, amely során az iskola tanulói 20 pár cipõt kaptak.

Az eseményen részt vett Kazinczi István, Tiszatenyõ polgármestere, Tóth Éva iskolaigazgató, Veres Pál, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diáksport és Szabadidõ Egyesület titkára, dr. Bóka Loránd, a Magyar Diáksport Szövetség Észak-alföldi régiójának vezetõje, dr. Soós Ádám, a Magyar Diáksport Szövetség Észak-alföldi régiójának szakmai menedzsere, Fehér János, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség ügyvezetõ elnöke.

A cipõk átadása után Kenyeres Krisztián, Kökény Martin és Rab Alexander, az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola lábtoll-labda diákolimpia bajnokai látványos bemutatót tartottak. A bemutató után a tiszatenyõiek az új cipõkben rúgták a lábtoll-labdát.

További információk a programról: www.egycipoben.hu

Kazinczi István polgármester, Tóth Éva iskolaigazgató, Veres Pál, dr. Bóka Lóránd és a cipõk

Õk kapták a cipõket

Dr. Bóka Lóránd a Magyar Diáksport Szövetéség " Egy cipõben járunk!" akciójáról beszélt

Veres Pál és egy cipõ tulajdonos

Egy fiú is kapott cipõt Veres Páltól

Cipõ próbálás

MI van a dobozban?

Kökény Martin bemutatója

Rab Alexander és Kenyeres Krisztián

Játék két labdával

Kökény Martin, Rab Alexander és Kenyeres Krisztián

Tiszatenyõ-Újszász közös csapat

Tiszatenyõi szerva

Az elsõ mérkõzés után

Játék az új cipõkben

Mindenki mozgásban

Játék a háló felett

Egyensúlyozás

Szép rúgás

Megalakultak a csapatok

Fog ez menni

Közös játék

A felnõttek is kedvet kaptak: dr. Bóka Lóránd, Veres Pál és Soós Ádám

Tiszatenyõ Szent István Általános Iskola

Fotó: Fehér János