Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2010. : Hírek 2010. Augusztus : Aug.7. Nemzetközi ifjúsági sport és nyelvi tábor. Püspökladány

Nemzetközi ifjúsági sport és nyelvi tábor

Augusztus 7. Püspökladány

A Püspökladányi Szabadidõs Társaság és Lovas Klub július 25-tõl augusztus 7-ig kétszer egyhetes turnusokban rendezte meg nemzetközi ifjúsági táborát határainkon túli – királyhelmeci –, illetve magyarországi fiatalok részvételével. A táborban olyan 8-18 éves fiatalok – az elsõ turnusban a kisebbek 39-en, a második turnusban a nagyobbak 27-en – vettek részt, akik angol nyelvtudásukat akarták fejleszteni, érdeklõdnek népünk történelme, kultúrája és hagyományai iránt, szeretnek sportolni, táncolni, szórakozni, vagyis a nyári szünidõ egy részét hasznosan és kellemesen akarták eltölteni. A tábor területén található gyógyfürdõ, strand, evezõstó, és lovas pálya kiváló feltételekkel és egészséges környezettel várta a fiatalokat.

A program a következõk szerint alakult:

Napi 1 óra angol nyelvoktatás tapasztalt tanárok vezetésével, minden nap sportolás: lovaglás, úszás, íjászat, kajak-kenu, röplabda és lábtoll-labda alapfokú oktatása, délutánonként latin táncok, hastánc és aerobic, esténként diszkó.

A lábtoll-labda oktatást Kézér Zsolt magyar válogatott, a júliusban Kínában rendezett világbajnokságon negyedik helyet elért magyar csapat tagja tartotta. A táborlakók nagyon szívesen lábtoll-labdáztak. Sokszor más programok rovására is a tollrúgást választották. Két királyhelmeci leány – Bagos Viktória és Rudas Réka – a tábor után a királyhelmeci csapat tagjaként a 15. Hungarian Openen is részt vett.

Mindenki mozgásban

Bagos Viktória

Viki és a fiúk

A mezítlábas szeakció

Tábori plakát

Különféle technikák

Kézér Zsolt

A legkisebb lábtoll-labdázó

Zsonglõr

Oktatás

Páros játék

Fotó: Kézér Zsolt és Sárkány Zsolt