Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2009. : Hírek 2009. március : már.30. Jó tanuló - Jó sportoló díjak. Budapest

Átadták a "Jó tanuló - Jó sportoló" díjakat

2009. március 30. Budapest

Március 30-án Budapesten a Néprajzi Múzeumban megtartott díjátadó ünnepségen 148-an vehették át Szüdi Jánostól, az Oktatási és Kulturális Minisztérium közoktatási szakállamtitkárától a 2007/2008-as tanévben elért kiemelkedõ tanulmányi és a sporteredményeikért "A Magyar Köztársaság jó tanulója - jó sportolója" díjakat. Az alap- és középfokú oktatási intézmények tanulói közül 135-en, a felsõoktatási intézmények hallgatói közül pedig 13-an kapták meg az elismerõ címet.

A minisztérium 1991 óta minden évben pályázatot ír ki a cím elnyerésére. A cél a tanulók és a hallgatók ösztönzése a szellemi és fizikai képességeik folyamatos fenntartására, fejlesztésére, a fair play szellemének ápolására; az eredményes tanulásra és a magasabb szintû sportolásra való bíztatás. Az elismerésben azon tanulók, hallgatók részesülhetnek, akik kimagasló tanulmányi, valamint hazai és nemzetközi sporteredményt értek el. A díjra 2009-ben összesen 316-an pályáztak.

Két újszászi lábtoll-labdázó is elnyerte a rangos díjat: Boros Péter, a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium, Varga Rita, a szolnoki Széchenyi István Gimnázium tanulójaként részesült az elismerésben. Jelenleg már mindketten Budapesten folytatják egyetemi tanulmányaikat.

Az ünnepi mûsorban egy fúvósötös, Torres Dani és Bartók Eszter szórakoztatta a díjazottakat, majd Kovács Ágnes olimpiai bajnok és Dömötör Zoltán, az olimpiai bajnokok klubjának elnöke köszöntötte a kitüntetetteket.

Varga Rita

Boros Péter

A díjazottak

Boros Péter átveszi kitüntetését Szüdi János szakállamtitkártól

Szüdi János szakállamtitkár Varga Ritának gratulál

Boros Péter és Varga Rita, a Magyar Köztársaság  " Jó tanuló-jó sportoló" díjasai

Fotó: Fehér János