Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2008. : aug.9-12. 13. Hungarian Open : aug.12. Véget ért a Hungarian Open

Véget ért a Hungarian Open

2008.08.12. Újszász

Izgalmas férfi és nõi döntõkkel befejezõdött Újszászon a 13. Lábtoll-labda Hungarian Open. A kétnapos egyéni versenyen tíz ország képviseletében 90 férfi és 51 nõ lépett pályára. A férfiaknál az indulók között volt a hétszeres gyõztes újszászi Tóth Gábor, valamint a két kétszeres bajnok: a már csak keveset játszó Hartyányi Dániel (Újszászi VVSE) és a ranglista vezetõ Hartai Attila (Nagykanizsa ZSE). A nõknél a korábbi gyõztesek közül csak a 2004. évi bajnok Silke von Rüden indult. Hartyányi nem jutott a tizenhat közé. Tóth Gábor a négy közé jutásért játszott mérkõzésen klubtársától, Boros Pétertõl szenvedett vereséget. (16-21, 21-15, 21-18). Boros döntõbe jutását Kleics Dávid (Borjád SE) akadályozta meg. A másik ágon Hartai Attila magabiztosan sorra aratta gyõzelmeit. Az elõdöntõben Bogár Lászlót (Újszászi VVSE) 21-18, 21-15 gyõzte le, majd a fináléban három játszmában (21-17, 13-21, 21-17) harmadik bajnoki címét is megszerezte. 1. Hartai Attila (Nagykanizsa ZSE), 2. Kleics Dávid (Borjád SE), 3. Bogár László (Újszászi VVSE) és Boros Péter (Újszászi VVSE), 5. Himmer János (Borjád SE), 6. Nózsi Péter (Újszászi VVSE), 7. Szatmári Tamás (Nagykanizsa ZSE), 8. Tóth Gábor (Újszászi VVSE).

A nõi egyéniben az osztrák színekben versenyzõ volt vietnami válogatott Cam Tu Pham volt az esélyes. Szép játékkal sorra aratta a gyõzelmeket. A Mile Alexandra (Cserszegtomaj SK) elleni elõdöntõben azonban 14-8-as vezetésnél megsérült és sántikálva már nem tudta megnyerni a mérkõzést. A másik elõdöntõben a selejtezõk során két német versenyzõt is búcsúztató, még serdülõ korú Vágó Henriett (Újszászi VVSE) mérkõzött Silke von Rüdennel. A harmadik némettel azonban már nem bírt. A döntõben Silke von Rüden kezdett jobban, és nyerte az elsõ játszmát. Mile Alexandra szívósan küzdött. Egyenlített, majd a harmadik játszmában a gyõzelmet is megszerezte. 1. Mile Alexandra (Cserszegtomaj SK), 2. Silke von Rüden (CBC Wuppertal), 3. Cam Tu Pam (osztrák) és Vágó Henriett, 5. Menyhárt Anna (Jánoshida), 6. Joó Anett, 7. Ézsiás Kitti, 8. Betül Günay (CBC Wuppertal).

A versenyzõk után a verseny egyik támogatójának, dr. Szóró Magdolnának a kezdeményezésére dobogóra állhattak a verseny rendezõi és segítõik is. Oklevelet és a jövõ évi versenyre való felkészüléshez praktikus ajándékokat kaptak. A 13-assal díszített születésnapi torta gyertyáinak elfújásával befejezõdött a jól sikerült verseny.

Az eredményhirdetés után hajnalig tartó kerti partival, a hagyományos babgulyással, karaokéval, közös énekléssel – harmincadszor is elhangzott a Yesterday címû örökzöld sláger – búcsúztak a versenytõl és egymástól a résztvevõk.

This div will be replaced

Eredményhirdetések (Video: Juhász Attila és Molnár Tibor)

Készülõdés a gulyás fõzéshez

Van segítség

Gyüre Rozália, Nagy Jánosné és Gere Istvánné

Boros Péter-Kleics Dávid elõdöntõ

Hartai Attila-Kleics Dávid  döntõ

Vágó Henriett-Silke von Rüden nõi elõdöntõ

Kezdõdik a nõi döntõ

A nõi egyéni legjobbjai

A férfi egyéni legjobbjai

A két bajnok: Hartai Attila (Nagykanizsa ZSE) és Mile Alexandra (Cserszegtomaj SK)

Dobogón a szervezõk

A verseny 13. születésnapi tortája

A Fehér család minden tagja részt vett a szervezésben

Vége a versenynek

Régi lábtoll-labdázók

Királyhelmeciek

Baláti Zoltán és Juhász Attila

A borjádiaknak is ízlik a gulyás

Yesterday

Karaoke

Fotó: Fehér Judit, ifj. Fehér János és Juhász Attila

Fehér János