Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2018. : Hírek 2018. július : Júl. 23. A színpadon is jók a lábtoll-labdázók. Újszász

A színpadon is jók a lábtoll-labdázók

2018. július 23. Újszász

A csapatversenyek eredményhirdetése után a tornacsarok kertjében paprikás krumpli partival folytatódott a Hungarian Open. Jól fogyott, a külföldieknek is nagyon ízlett a Tóth István, Tóth Roland és segítõik által fõzött magyaros étel. A paprikás krumpli után a hajnalig tartó, hagyományos Kasza diszkó várta a kilenc ország versenyzõit.

A harmadik nap pihenéssel, relaxációval kezdõdött. Voltak, akik Szolnokon a tiszaligeti strand vizében mártóztak, és voltak, akik a délután kezdõdõ egyéni versenyig alvással töltötték az idõt.

Az egyéni versenyre 82 férfi és 36 nõ nevezett. Újításként az elsõ két fordulóban kiesõk a Vesztesek Kupájában kaptak javítási lehetõséget. Az egyéni mérkõzések különösebb meglepetés nélkül, a papírformának megfelelõen zajlottak.

Este a mûvelõdési házban a sokak által várt, a versenyzõk zenés-táncos produkcióiból álló showmûsoron találkozott a nemzetközi társaság. Az elsõ mûsorszám a versenyzõk ellátását segítõk – Kecskés Lászlóné, Laskiné Spingár Éva, Lengyel Erzsébet, Papp Erzsébet, Zrinszki Istvánné és az ötletgazda, Tóth Istvánné – adták elõ nagy vidámsággal Újra virul a fityula Újszászon címmel. Jó zenékre apácákból lábtoll-labdázókká vetkõzve nagy sikert aratva szórakoztatták a közönséget. Utánuk Tóth Gergõ gitárkíséretével Szacskó Levente énekelt. Kovács Brigitta és Vachal Krisztina UV tánccal lepte meg a közönséget. Az UV fénnyel bevilágított színpadon fehér ruhában elõadott botforgatással és botdobálással nehezített akrobatikus táncuk nagy tapsot kapott. Sikert aratott Tóth Gergõ és Tóth István apa-fiú duóban elõadott a Quimby Most múlik pontosan címû érzelmes dalával. Új, a lábtoll-labdázók showmûsorában még nem látott produkcióval jelentkezett a tápiószecsõi Nagy Máté. A Kandi kamera a 23. Hungarian Open érdekes pillanatait örökítette meg. A közönség nagyokat nevetett a róluk vetített képeken.  Peter von Rüden egy német dallal színesítette a programot. Berkó Sándor három R&B stílusú dallal lépett a színpadra. Egy koreai Nickhun – Let it rain, és két amerikai B2K – Bump, Bump, Bump, Snopp Dogg – Lets get blown dalt énekelt. A francia csapat az Oh, Champs-Elysees! (Ó, Sanzelizé) örökzöldre elõadott kalapos koreográfiával aratott közönségsikert. Az olaszokat Andrea Vacirca képviselte profi módon, aki Chopin Nocturne no 1. mûvét zongorázta. Korábban többször zárta a mûsort a királyhalmiak kólója. Most a szintén a Vajdaságból érkezett csantavériek fergeteges kólójával zárult a mûsor.