Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Dec. 23. 20. alkalommal vacsoráztak a bajnokok a Bajnok étteremben. Szolnok

20. alkalommal vacsoráztak a bajnokok a Bajnok étteremben

2023. december 23. Szolnok

Az Újszászi VVSE lábtoll-labda szakosztályában 2003 óta hagyomány, hogy a felnõtt és az ifjúsági bajnokok eredményeik megünneplésével zárják az évet a Bajnok Étteremben. Ugyan a koronavírus járvány egy kicsit megbontotta a sorozatot, de évrõl évre ünnepelhettünk újszászi bajnokokat. Idén jubileumi eseményre került sor, hiszen ez a 20. alkalom, hogy a bajnokok itt zárták az évet. A felnõttek között hét bajnoki címbõl ötöt Újszász nyert, az ifjúságiaknál hét bajnoki címbõl hatot nyertünk, összesen tizennégy lehetséges gyõzelembõl tizenegy bajnoki címet nyertek az újszásziak valamint a Hungarian Open négy versenyszámából egyet sikerült megnyerni.

Összesen tizennégy ifjúsági és felnõtt korcsoportos bajnokot köszönthettünk, köztük nyolcan most elõször jogosultak ezen a vacsorán részt venni. Béki Norbert, Dániel Petra, Jónás Károly Krisztián, Kovács Boglárka, Kovács Brigitta, Kulcsár Zalán, Nagy Leila és Zsigmond Tamás elõször érdemelték ki a Bajnok éttermi meghívást, miközben Diós Letícia, Farkas Lilla, Kovács Evelin, Rab Alexander, Szaszkó Dorka és Tóth Gábor már a korábbi években is az ünneplõk közé tartozhattak. Herczeg Gábor részletes statisztikát vezet az országos bajnokokról, melybõl kiderül, hogy az idei vacsorával együtt már hatvanhárom lábtoll-labdázó vacsorázhatott a Bajnok Étteremben.

Az ifjúságiak számára a 3. Utánpótlás Páros Országos Bajnokság és a 26. Ifjúsági Országos Bajnokság, míg a felnõttek számára a 23. Páros Országos Bajnokság, a 26. Hungarian Open és a 27. Felnõtt Országos Bajnokság versenyszámaiban szerzett gyõzelmek jelentettek országos bajnoki címeket.

Emellett nemcsak az országos bajnokságokon, de a ranglista versenyeken is szorgalmasan gyûjtögették a pontokat az újszásziak. Bár az utánpótlás számára még a január 13-án esedékes Tini Kupa az idei ranglistába számít, de a jelenlegi állás szerint a serdülõ korcsoportot leszámítva, mindenhol újszásziak vannak az élen.

A gyermek korcsoportban Dániel Petra és Dániel Patrik, a serdülõknél két dunaújvárosi játékos, Kondor Anett és Zudor Milán vezetik a ranglistát. Az ifjúságiaknál viszont szintén újszásziak vannak az élen, Nagy Leila Larissza és Kulcsár Zalán. A felnõtteknél Farkas Lilla és Rab Alexander nyerték az év játékosa címet, miközben a szenioroknál Tánczos Krisztina és Tóth Gábor voltak a legeredményesebbek.

A vacsorán a sporteredményekrõl szóló évértékelõ beszámoló után a Magyar Lábtoll-labda Szövetség elnöke, ifj. Fehér János, az Újszászi Városi Vasutas Sportegyesület elnöke, Farkas István, valamint az Újszászi Városi Vasutas Sportegyesület lábtoll-labda szakosztályának vezetõje, Tóth Gábor gratuláltak az eredményekhez, kívántak kellemes karácsonyi ünnepeket, sportsikerekben gazdag új évet és jó étvágyat a finomabbnál finomabb fogásokhoz. Vacsora közben jó hangulatú beszélgetések keretében idézték fel a játékosok a versenyek élményeit, tervezték az elkövetkezõ idõszakot.

Farkas Lilla

23. Páros Országos Bajnokság

Nõi páros: Diós Letícia, Szaszkó Dorka

Vegyes páros: Tóth Gábor, Farkas Lilla

3. Utánpótlás Páros OB.

Férfi páros: Jónás Károly Krisztián, Kulcsár Zalán

Vegyes páros: Kulcsár Zalán, Kovács Boglárka

26. Hungarian Open

Nõi egyéni: Farkas Lilla

26. Ifjúsági Országos Bajnokság

Férfi csapat: Jónás Károly Krisztián, Béki Norbert, Kulcsár Zalán, Zsigmond Tamás, Rab Alexander

Férfi egyéni: Rab Alexander

Nõi csapat: Nagy Leila, Dániel Petra, Kovács Boglárka

Nõi egyéni: Dániel Petra

27. Felnõtt Országos Bajnokság

Nõi csapat: Diós Letícia, Farkas Lilla, Kovács Brigitta, Kovács Evelin

Nõi egyéni: Farkas Lilla

Férfi egyéni: Rab Alexander