Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2021. : Szep. 11. Megtisztelő felkérést kapott a dunaújvárosi Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola. Budapest

Megtisztelõ felkérést kapott a dunaújvárosi Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános  Iskola

2021. szeptember 11. Budapest

Megtisztelõ felkérést kapott a dunaújvárosi Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános  Iskola és AMI lábtoll-labda csapata Kocsis Fülöp érsektõl, a görögkatolikus egyház metropolitájától, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szeptember 11-én, a Margitszigeten zajló családi napján színesítse annak programját.

Hat diákkal utaztunk Budapestre, hogy bemutatót tartsunk sportágunkból, és lehetõséget is adjunk kipróbálására az érdeklõdõknek.

Tanulóinkat nagy szeretettel fogadta Czövek Éva, a Hajdúdorogi Fõegyházmegye oktatási referense és a jelenlévõ egyházi személyek, akik közül többen maguk is próbára tették ügyességüket, és még rögtönzött meccset is vállaltak sportolóinkkal.

A látványos játék vonzotta a tekinteteket, sok kis- és nagy gyermek, fiatal és felnõtt állt be közénk játszani, akiket diákjaink tanítgattak a labdaérintésekre, adogatásra, háló fölötti passzolgatásra. A legügyesebb, legkitartóbb próbálkozókat egy-egy labdával is megajándékoztuk, hogy hazatérve tovább gyakorolhassanak, megmutathassák kisebb vagy nagyobb közösségükben a játékot, s talán valamikor újra találkozhatunk velük ellenfélként lábtoll-labda bajnokságon, diákolimpián.

Külön örömünkre szolgált, hogy a szervezõ és kilátogató lelkészek, tanárok is részt vettek a játékban, s annyira megtetszett nekik az, hogy az ajándékba kapott labdát tovább is viszik egyházközösségükbe, iskolájukba. Ha sikerül fellelkesíteni csoportjukat, talán új tagokkal bõvülhet a lábtoll-labdázók tábora. Több budapesti iskola is érdeklõdött a lehetõségekrõl, de került labda Miskolcra, Gyõrbe, Emõdre és még több helyre.

Tanulóink, akik részt vettek a programon: Nagy Kitti, Kondor Anett, Rabi Marcell, Zudor Milán Csaba, Irowa Noel, Tokodi Dániel.

Köszönjük a segítségét Kondor András és Rabi István szülõknek, akik vállalták a gyerekek utaztatását a programra, és ott is támogattak minket!

Kohán Árpádné

Képek

Tokodi Dániel, Rabi Marcell, Kondor Anett, Nagy Kitti, Kohán Árpádné, Irowa Noel, Kondor András és Zudor Milán Csaba