Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2017. : Hírek 2017. december : Dec. 18. Lábtoll-labdázás a Türr István Gazdasági Szakgimnáziumban. Baja

Lábtoll-labdázás a Türr István Gazdasági  Szakgimnáziumban

2017. december 18. Baja

A Magyar Lábtoll-labda Szövetségtõl kapott labdákkal a Bajai SZC Türr István Gazdasági Szakgimnáziumában nagy kedvvel, szívesen gyakorolják tanulóink az átadási formákat nemcsak tanóráinkon, hanem a délutáni tömegsport foglalkozásaink keretében is.

Az adogatások párokban, különbözõ rúgásmódokkal – lábfejjel, térddel – történtek, amelyek a csatolt képeken is láthatóak.

A célba rúgásokat különbözõ távolságokról vízszintes és függõleges célra is próbáltuk több-kevesebb sikerrel. Sajnos, az infrastrukturális hátterünk nem engedi meg, hogy minden testnevelés órát tornateremben tartsunk. A vezetõség egy osztálytermet jelölt ki, ahol mozogni tudunk a téli idõszakban. A toll-labda megszínesítette óráinkat. Akik kicsit visszahúzódók voltak, azok is szívesen gyakorolnak, kézbõl dobásból indítva dekázgatnak. Az ügyesebbek párokban különbözõ rúgásmódokkal fejlesztik lábkoordinációjukat.

Köszönjük a lehetõséget, remélem, egyre nagyobb tömeg szereti meg a toll-labdát, és jövõre iskolai bajnokság keretein belül mérkõzhetnek meg iskolánk tanulói.

Tartsányi Gabriella
testnevelõ

Rúgás térddel

Fiúk és lányok együtt rúgták

Sikeres rúgás

Tanári rúgás

Passz belsõvel

Páros kombináció

Távolba rúgás

Játék párban

Körjáték

Bravúros sarkazás