Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2018. : Hírek 2018. július : Júl. 21. 23. Hungarian Open. Újszász

23. Hungarian Open

2018. július 21. Újszász

Kilenc ország – Ausztria, Csehország, Franciaország, Magyarország, Németország, Olaszország, Románia, Szerbia és Szlovákia – versenyzõi vonultak fel az abonyi fúvószenekar és az abonyi mazsorettek vezetésével Újszász utcáin. A tornacsarnoktól indulva, a városházát érintve tettek egy kört a Penny körüli és a piaci forgatagon keresztül a Vörösmarty Mihály Általános Iskola udvaráig, ahol a Magyar Lábtoll-labda Szövetség és az Újszászi VVSE lábtoll-labda szakosztály nevében Fehér János köszöntötte a megjelenteket. A Himnusz hangjai után a verseny résztvevõi egyperces fõhajtással emlékeztek meg Molnár Péter polgármesterrõl, aki 16 alkalommal volt a verseny védnöke, aki a külföldiek közül is sokaknak személyes ismerõse volt, és aki a halála elõtti napokban is a verseny sikeres megrendezéséért dolgozott.

Rózsa György városi képviselõ, a pénzügyi bizottság elnöke a város nevében köszöntötte a megjelenteket és kívánt jó versenyzést és újszászi tartózkodást mindenkinek. Beszédében kiemelte, hogy városi összefogással, – amelyben a középiskola igazgatójaként õ is részt vett –és támogatók segítségével jutott el a verseny a huszonharmadik találkozóig.

Peter von Rüden, az Európai Lábtoll-labda Szövetség elnöke részvétét fejezete ki Molnár Péter halála miatt. Huszonöt éve jár Újszászra. Szívesen jön ide, mert sok újszászi barátja és ismerõse van. A nagy létszámú színvonalas verseny fontos rendezvénye az európai lábtoll-labdázásnak.

Pócs János országgyûlési képviselõ, a verseny fõvédnöke is megemlékezett Molnár Péterrõl. Elmondta, hogy személyes találkozásaik során sokszor szóba került Újszász sportja, ezen belül a lábtoll-labdázás is. Molnár Péter nagyon büszke volt városa sportéletére és a nemzetközi lábtoll-labda versenyre is. Magasra tette a mércét. Ezt a színvonalat közös munkával a jövõben is tartanunk kell – mondta, majd mindenkinek sikeres versenyzést kívánva megnyitotta a 23. Nyílt Magyar Nemzetközi Lábtoll-labda Bajnokságot.

Az abonyi mazsorettek két táncukkal szórakoztatták a közönséget, majd a csapatok elvonultak a verseny helyszíneire. A tornacsarnokban nyolc csoportban 34 férfi csapat, a mûvelõdési házban négy csoportban 13 nõi csapat kezdte meg a selejtezõket, amelyek során  különösebb meglepetés nem történt. Az esélyesek biztosan nyerték a csoportjukat. Hozzájuk sorsolták a csoport másodikokat. A nyolc közé játszott mérkõzésekkel zárult az elsõ nap. A nõk a legjobb négyig jutottak.