Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Jún. 26. A Corvinus Egyetemen lábtoll-labdáztunk. Budapest

A Corvinus Egyetemen lábtoll-labdáztunk

2023. június 26. Budapest

A Budapesti Corvinus Egyetem sporttábort hirdetett 7-14 éves fiúk és lányok számára, elsõsorban az egyetem dolgozóinak gyermekeit megcélozva. A Mészáros Emõke tanárnõ által vezetett június 26-30. közötti táborban napi többszöri játékos- és sportfoglalkozáson vehetnek részt a gyerekek. A rendszeres úszás, görkorcsolyázás, kosárlabdázás, röplabdázás, futás mellett egy szerda délelõtti alkalommal a lábtoll-labdázás is helyet kapott a programban. A Magyar Lábtoll-labda Szövetséget képviselve Dániel Petra, Debrei Alexandra, Diós Letícia és Oláh Barbara érkeztek a helyszínre Farkas Lilla vezetésével, aki jól ismeri a helyszínt, hiszen maga is a Corvinus Egyetem hallgatója.

A tizenegy lelkes gyermeknek egy rövid sportágismertetés után bemutattuk a labdaérintéseket, a sportág alapjait jelentõ mozdulatokat, 5 pontos háló feletti játékot játszottunk páros és egyéni versenyszámokban, végül néhány talpalás, oldalszerva és labdalehúzás bemutatása után lehetõséget kaptak a gyerekek, hogy maguk is kipróbálják a sportágat. Az alapérintések gyakorlása után távolba rúgó versenyt rendeztünk. Néhányan annyira ráéreztek a lábtoll-labdázásra, hogy akár már szervát is megtanultak adni. Nagy sikert aratott a labdacsata játék is, amikor két csoportra osztottuk a gyerekeket egy-egy térfélre. Az egyik csapat csapatkapitányai Debrei Alexandra és Oláh Barbara, a másik csapaté Dániel Petra voltak. A cél az volt, hogy másfél perc alatt folyamatosan repüljenek a labdák egyik térfélrõl a másikra. Az a csapat nyert, melynek az idõ leteltével kevesebb labda volt a térfelén. Igazán kiegyenlített volt a verseny, mindkét fordulóban fej-fej mellett végeztek a teamek. A bemutató végéhez közeledve a gyerekek maguk is megpróbáltak talpalni, végül egy érdekes kihívást találtak ki az újszászi lányok. Akinek sikerül feldobni a labdát úgy, hogy a levegõben kétszer megforduljon mielõtt földre érkezik vagy elkapják, azt a szerencsés gyereket meghívjuk egy ebédre. A trükk megvalósítása ellentmond a fizika törvényeinek, így természetesen nem sikerült senkinek sem abszolválni a challanget, viszont mindenkit jókedvre derített a mókás feladat.

A bemutatón lelkesen tevékenykedõ lányokkal végül útba ejtettük a KFC-t hazafelé menet, ahol elfogyasztottuk az ebédünket. Az újszászi lábtoll-labda edzésre pedig már haza is érkeztünk.

Farkas Lilla