Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2024. : Máj. 09. Nagykőrösön lábtoll-labdáztunk. Nagykőrös

Nagykõrösön lábtoll-labdáztunk

2024. május 9. Nagykõrös

Május 9-én a Pest vármegyei Gyermekvédelmi Központ nagykõrösi gyermekotthonában, a Cifra Lakásotthonban tartottunk lábtoll-labda bemutatót. A sportágat az Újszászi VVSE négy játékosa, Joó Brigitta, Szacskó József, Turai Csaba és Farkas Lilla mutatták be a gyerekeknek, akik kezdetben kicsit idegenkedtek a különleges labdajátéktól, késõbb azonban felbátorodtak és lelkesen rúgták a lábtoll-labdát.

A gyermekotthon dolgozói számára két lábtoll-labdás múlttal rendelkezõ kisfiú játéka adta az ötletet, hogy felvegyék a kapcsolatot a Magyar Lábtoll-labda Szövetséggel. A fiúk többször játszották már az udvaron a sportágat, amire felfigyeltek a nevelõk és elkezdtek érdeklõdni a sportág iránt. Pár hete lábtoll-labdákat vásároltak a szövetségtõl, ezúton pedig egy sportágbemutatóra invitáltak minket, ahol a közel húsz fõs gyerekcsoport a szabadtéren felállított pályán felszabadultan passzolgatott, dekázott vagy meccset játszott.

A gyerekek számára láthatóan különleges élmény volt a csütörtök délutáni program. Néhány labdát ajándékba is adtunk nekik, melyekkel tovább gyakorolhatják a sportágat, számunkra pedig nagy öröm volt megszínesíteni a gyerekek mindennapjait.

Farkas Lilla