Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2009. : Hírek 2009. március : már.31. Lábtoll-labdázás a Kistérségi Civil Fesztiválon. Lispeszentadorján

Lábtoll-labdázás a Kistérségi Civil Fesztiválon

2009. május 31. Lispeszentadorján

Május 31-én a horvát-magyar-szlovén hármas-határhoz közeli Budafai Arborétum szomszédságában lévõ Lispeszentadorjánban közel ezer fõ részvételével Kistérségi Civil Fesztivált rendeztek. A programok között sportbemutató, fõzõverseny, civil workshop és konferencia, kirakodóvásár, játszóház és kulturális fesztivál szerepelt.

A sportos vonalat a HUN Sandi Íjász Hagyományõrzõ Sportegyesület és a nagykanizsai Zemplén Ifjúsági és Sport Innovációs Egyesület képviselték. A sandi íjászok Móricz István vezetésével a kultúrház melletti domboldalon tartottak bemutatót, majd segédkeztek nagy biztonságot követelõ sportág megismerésében és kipróbálásában. A lábtollazók az óvoda udvarán felállított pályán várták az érdeklõdõket, akikbõl nem volt hiány. A kanizsaiak elõször bemutatták a sportág alapjait, majd tanították a helyi és környékbeli fiatalokat. Ezt követõen dekázó versenyre került sor. Több kategóriában összesen 15 érem került a résztvevõk nyakába, akik mind a Bázakerettyei Általános Iskola tanulói voltak. Ezután egy szepataka labda segítségével külön verseny folyt a tetõre felkerült labda ledobására és lerúgására. Végül a legügyesebbek mérkõzést is játszottak.

Forrás: www.zdse.hu

Lukács Benedek és Arany Bálint ismerkedik az íjászattal

Lukács Benedek céloz

A lábtoll-labda pályán

Nagykanizsai lábtoll-labdázók

A játék tanítása

A tetõn maradt a labda

Mérkõzés a helyiekkel