Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Máj. 27. Budapesti Nagy Sportágválasztó. Budapest

Budapesti Nagy Sportágválasztó

2023. május 26-27. Budapest

Május 26-27-én a két napos Budapesti Nagy Sportágválasztó rendezvényen a hagyományokhoz híven idén is találkozhattak az érdeklõdõk a lábtoll-labdázókkal, akik mindkét nap lelkesen várták az eseményre érkezõket. A lábtoll-labda mellett két rokon sportágunkat, a malajziai eredetû sepak takrawot, vagyis bambuszlabdát, és a tajvani „ananászlabdát”, a shuttleballt is prezentáltuk. Mindkét napon lehetõségünk volt színpadi bemutatót tartani 15-15 perces idõkeretekben, ahol a labdaérintések bemutatása után, különbözõ nehezítésekkel tarkított passzolgatások, háló feletti játék, freestyle elemek bemutatásával ragadtuk meg az eseményre kilátogatók figyelmét.

Pénteken Breszkó Dominik, Csobai Attila, Diós Letícia, Horváth Ádám, Kanalas Dominik, Kis Csenge, Konka Zsombor, Nagy Beatrix, Oláh Levente, Rab Bence és Steczina Nikol képviselték a lábtoll-labdázást. Ezen a napon leginkább az odalátogató osztályok tanulói ismerkedhettek meg a játékkal. A magyar diákoktól kezdve vietnámi és ukrán iskolásokkal is játszhattunk. A délután folyamán Vécsei Bálint labdarúgó is ellátogatott a standunkhoz, ahol ki is próbálta a lábtoll-labdázást.

Szombaton Almási László, Bubori Hajnalka, ifj. Fehér János, Kenyeres Lívia, Oláh Barbara, Szentpéteri Tamás, Tóth Balázs, Tóth Ákos és Zentay Zoé képviselték a Magyar Lábtoll-labda Szövetséget és az Újszászi VVSE-t. Ezen a napon inkább családi programként kilátogató érdeklõdõkkel találkozhattunk, akik gyakran több ideig is elidõztek egy-egy sportágnál.

Az újszászi gyerekek körében közkedvelt esemény ez a sportágbemutató esemény, hiszen saját sportáguk bemutatása mellett lehetõségük adódik számos egyéb sportot kipróbálni. Idén is rendkívül széles volt a választék. Az ismert és széles körben elterjedt sportágak, mint labdarúgás, atétika, kosárlabda, kézilabda, tenisz, vízilabda, zumba, kajak-kenu, röplabda, kardvívás mellett olyan különleges rétegsportok is helyet kaptak, mint például a canicross (kutyás futás), dogfrisbee, airsoft, sárkányhajó, teqvolley, teqis, teqpong, tchoukball, és mediball. A remek, napsütéses idõben sikeresen abszolválták mindkét nap a sportágbemutatást játékosaink. A pénteket és szombatot is eredményesen zárták, hiszen rengetegen ismerhették meg a programnak köszönhetõen a lábtoll-labdázást.

Diós Letícia és Farkas Lilla