Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Feb. 17. Szolnok bajnok sportolóit köszöntötték. Szolnok

Szolnok bajnok sportolóit köszöntötték

2023.február 17. Szolnok

Talán még sosem volt akkora az egy négyzetméterre esõ sportbajnokok száma Szolnokon, mint február 17-én, a városháza dísztermében, ahol a vármegyeszékhely 2022-ben magyar bajnokságot, diákolimpiai bajnokságot nyert, kiemelkedõ hazai és nemzetközi sikereket elért versenyzõit köszöntötték.

Összesen 105-en – sportolók és edzõik – részesültek elismerésben, ráadásul az eseményen adták át a rangos Kõvári Tamás Díjat és a Diáksportért Díj Krajcs Gábor Emlékére díjat is.

– Kis túlzással annyi hely nem maradt, hogy egy ezüstérem elférjen a teremben – fogalmazott megnyitójában a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola ügyvezetõ igazgatója. Rózsa József, úgyis, mint a Sportiskolák Országos Szövetségének elnöke. A szakember ugyanakkor a testedzés jellemformáló erejét is kiemelte.

– A sport része az életünknek, egyik legnagyobb erénye, hogy tartalmas emberi kapcsolatokat hoz létre. Az igazi életre neveli a fiatalokat – fogalmazott.

Úgy vélte, ha egy szolnoki sportoló az olimpiai dobogó tetején áll, akkor a gyõzelem örömében a szolnokiak is osztoznak, ugyanígy egy iskolai közösség is büszke diákjai sikereire. Rózsa József köszönetet mondott a városnak, a gazdasági és civil szervezeteknek, amiért támogatják a sportot.

A bajnoki díjazottak közül 11-en olimpiai sportágból érkeztek, 56-an nyertek diákolimpiát, és 25 felkészítõ vett át emlékplakettet.

Díjat azok a sportolók kaptak, akik 2022-ben magyar bajnokságot, diákolimpiát nyertek, világbajnokságon, Európa-bajnokságon 1-3. helyezést értek el, illetve felnõtt magyar bajnokságon, vagy magyar kupában 1-3. helyen végeztek. Természetesen azon edzõk munkáját is jutalmazták, akik a dobogó tetejére segítették növendékeiket.

Forrás: Rózsa Róbert szoljon.hu

A díjazottak között lábtoll-labdázók is voltak

A Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvû Technikum tanulói közül díjat kapott az egyéniben és csapatban diákolimpia bajnok Diós Letícia és csapattársai: Rápolti Laura, Horváth Andrea, Seregi Zseni

A Szolnoki SZC Petõfi Sándor Építészeti és Faipari Technikum tanulói közül a kétszeres –egyéniben és csapatban – diákolimpiai bajnok, Kökény Gábor Martin, valamint csapattársai Czétényi Krisztián és Varga-Nagy Bálint részesültek díjazásban.

Edzõjük, Fehér János (Újszászi VVSE) és testnevelõ tanáruk, Palotai Marianna (Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvû Technikum) munkáját is emlékplakettel ismerték el, köszönték meg.

Rápolti Laura, Seregi Zseni, Diós Leticia, a Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvû Technikum lábtoll-labdázói és testnevelõ tanáruk, Palotai Marianna

Kökény Martin és Czétényi Krisztián a Szolnoki SZC Petõfi Sándor Építészeti és Faipari Technikum lábtoll-labdázói

Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola ügyvezetõ igazgatója mondott ünnepi beszédet

A Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvû Technikum diákolimpiai bajnokai

Diós Leticiának Györfi Mihály, Szolnok város alpolgármestere adta át a díjat

Rápolti Laurának Tasnádi Zoltán, a sport és turisztikai bizottság elnöke  adta át a díjat

Seregi Zseni díjátvétele

Kökény Martin kétszeres diákolimpiai bajnok díjazása

Czétényi Krisztián szép plakettet kapott

Az ÉPFA és a Vásárhelyi Pál Technikum díjazottjai

Edzõk és felkészítõk: középen Palotai Marianna és Fehér János

Fehér János Rózsa Józseftõl vette át a plakettet

Palotai Marianna díjazása

Fotó: Diós Leticia és Fehér János