Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2024. : Jún. 02. Több, mint száz versenyző a 4. Utánpótlás Páros Országos Bajnokságon. Dunaújváros

Több, mint száz versenyzõ a 4. Utánpótlás Páros Országos Bajnokságon

2024. június 1. Dunaújváros

Ágrajzok

Ugyan eredeti terveink szerint június 1-jére Keszthelyre terveztük a 4. Utánpótlás Páros Országos Bajnokságot, azonban néhány ponton módosítani kellett az elképzeléseinket, melynek következtében egy nappal késõbb, vasárnap Dunaújvárosban rendeztük meg az említett versenyt. A létszámadatok azt mutatják, hogy nem volt hiábavaló a változtatásunk, 107 gyermek, serdülõ és ifjúsági korcsoportos versenyzõ rúgta egész nap a labdát.

A gyermek korcsoportban a lányoknál és fiúknál is 12-12 páros versenyzett, ahol mindkét nem esetén újszászi gyõzelem született. Fajkó Norina és Zentay Zoé (Újszászi VVSE) az elõdöntõben klubtársaikat, Debrei Lorettát és Joó Brigittát három szoros játszmában gyõzték le, a dunaújvárosi Nagy Hanna és Nagy Kitti pedig Csábi Luca és Gudics Bianka ellen szerzett gyõzelemmel jutottak döntõbe. A fináléban Fajkó Norina dinamikus játékával átvette az irányítást, így 11-3, 6-11, 11-7 arányban nyerni tudott az újszászi duó. A fiúknál Breszkó Dominik és Kiss Vendel kiváló együttmûködéssel gyõzték le a döntõbe jutásért a dunaújvárosi Nagy Györgyöt és Sándor Nikolaszt 11-6, 11-7-re. A Baranya vármegyei Otterbein Kristóf és Quell Zénó a házigazda Nagy Kornélt és Kerti Benettet két játszmában gyõzték le. A döntõben a rutinosan játszó újszásziak 11-5, 11-9-re nyertek a tehetséges és alázatosan játszó Quell Zénó és társa, a még bátortalanul játszó Otterbein Kristóf ellen.

A serdülõ korcsoportban mindkét nem esetén 6-6 páros játszott, ahol a lányoknál kizárólag újszásziak alkották a mezõnyt. A papírformának megfelelõen Dániel Petra és Kovács Boglárka játszmaveszteség nélkül tudott nyerni, egyedül a döntõben sikerült megszorongatni õket ellenfeleiknek. Az ezüstérmet szerzõ Debrei Alexandra és Agócs Laura ellen 19-17, 15-13 arányban nyertek. A bronzérmet Oláh Barbara és a még kezdõ, de rendkívül tehetséges Farkas Alina szerezték meg. A fiúknál az újszászi-szederkényi döntõ eredményeként a motivált baranyai Rumszauer Zalán és Zelenka Zsolt 12-15, 15-13, 15-10-re nyertek. A bronzmérkõzésen Dániel Patrik és Kanalas Renátó Rézmûves Alexet és Kanalas Richárdot három játszmában gyõzték le.

Az ifjúságiaknál hét lány és tíz fiú páros mérkõzött meg. A lányoknál a serdülõ fiúkhoz hasonlóan a szederkényiek állhattak a dobogó felsõ sokára. Marczi Maja és Orbán Lili a dunaújvárosi Kondor Anett és Szabó Renáta ellen 15-9, 15-12-re nyertek a döntõben, ezzel játszmaveszteség nélkül szerezték meg a versenyszámban a gyõzelmet. A bronzéremért játszott meccsen az újszászi Breszkó Viktória és Nagy Leila a szederkényi Lendvai Dalma és Troszt Fanni ellen három szoros játszmában nyertek. A fiúknál is izgalmas mérkõzéseknek lehettünk szemtanúi. Rab Alexander és Szentpéteri Tamás (Újszászi VVSE) Kattári Dávid és Ledneczki Patrik (Dunaújvárosi LSE) ellen 15-10, 15-7-re nyertek és jutottak a döntõbe. A másik ágon Kulcsár Zalán és Béki Norbert (Újszászi VVSE) a cserszegtomaji Palotás Dominikot és Román Sándort 15-11, 12-15, 15-9-re legyõzve jutottak döntõbe, ahol a magabiztosan játszó Rab Alexander és a pontos feladásokat adó Szentpéteri Tamás 15-8, 16-18, 18-16 arányban nyertek egy rendkívül izgalmas, dinamikus mérkõzésen.

Az egynemû párosok után vegyes párossal folytatódott a verseny, ahol a gyermekeknél 21 duó közül Kiss Vendel és Zentay Zoé bizonyultak a legeredményesebbnek. A döntõben az elõzõ versenyszámbeli páros társaikkal, Breszkó Dominikkal és Fajkó Norinával játszottak, akik ellen 10-15, 15-8, 15-3-ra nyertek. A serdülõknél Kanálos Péter a mindössze kilenc éves Somodi Szonjával borították a papírformát. A gyõztes páros különlegessége, hogy a nevezések leadásakor egyik versenyzõnek sem volt párja, így az ebbe a kategóriába esõ játékosok számára engedélyeztük, hogy másik egyesületbõl keressenek párt maguknak. A még nagyon fiatal Szonja számára a gyermek korcsoportban nem találtuk vegyes páros társat, így a serdülõkhöz felversenyezve indult Kanálos Péterrel. A motivált Kanálos Péter az egyre jobban izguló Szonjával sorra gyõzték le ellenfeleiket. Kanalas Renátó és Silye Heléna után az elõdöntõben a szederkényi Marczi Maját és Rumszauer Zalánt gyõzték le három szoros játszmában. A döntõben a Dániel ikrekkel találkoztak, akik ellen ismételten három szettben sikerült nyerniük, ezáltal Szonja az elsõ versenyén a dobogó legmagasabb fokára állhatott, Péter pedig bizonyította, hogy a vegyes páros mellett egyéniben is kiemelkedõ játékos. Az ifi korcsoportban újszászi döntõt láthattunk, Rab Alexander és Nagy Leila Kulcsár Zalánt és Kovács Boglárkát két szettben gyõzték le. Kattári Dávid és Kondor Anett, valamint Troszt Fanni és Palotás Dominik pedig bronzérmet szereztek.

A kilenc kategóriában három egyesület szerzett aranyérmet, mely a mezõny kiegyenlítettségérõl árulkodik. A Magyar Lábtoll-labda Szövetség a következõ versenyét ismételten a Dunaújvárosi Lábtoll-labda Sportegyesülettel közösen rendezi, ezúttal a szenior versenyzõk számára június végén, melyet júliusban az újszászi rendezésû Hungarian Open fog követni.

Farkas Lilla