Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Máj. 12. Több, mint száz diák versenyzett Seregélyesen. Seregélyes

Több, mint száz diák versenyzett Seregélyesen

2023 május 12. Seregélyes

A Fejér vármegyei Seregélyesen rendeztük meg a Magyar Diáksport Szövetséggel együttmûködésben az Országos Lábtoll-labda Diákolimpiai Döntõt a II-IV. korcsoportos diákok számára. A gyerekek nagy izgalommal készültek a megmérettetésre, valamint a testnevelõ tanárok is partnerek voltak abban, hogy minél több tanuló eljuthasson a versenyre. Ezt nagyrészt annak köszönhetjük, hogy ezek a lelkes testnevelés tanárok a motorjai az adott települések lábtoll-labdázásának, edzõk, illetve sportszervezõk is. A május 18-án megrendezett eseményen ennek köszönhetõen 103 diák rúgta a labdát csapat és egyéni versenyszámokban.

Hat iskola tanulói érkeztek a Seregélyesi Baptista Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Iskola jól felszerelt, hét pályát rendelkezésünkre bocsátó tornatermébe, hogy megküzdjenek a 2022/23-as tanév országos diákolimpiai bajnoki címeiért. Legnagyobb létszámmal az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola delegációja érkezett Tóth Gáborral, hiszen 41 versenyzõjük volt. Errõl a településrõl egy középiskolás csapat is érkezett, akik a születési dátumuknak megfelelõen még negyedik korcsoportosak, õk a Szolnoki Szakképzési Centrum Rózsa Imre Technikumát képviselték. Dunaújvárosból, a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Intézménybõl 22 lelkes diák érkezett Kohán Árpádné irányításával. Nem sokkal maradt el tõlük a Cserszegtomaji Szabó István Általános Iskola létszáma sem, hiszem Takács Tamás 20 tanulóját hozta el. Orbán Tibor rendkívül fegyelmezett és motivált 14 tanulót hozott a Szederkényi Általános Iskolából. Kitartásuk természetesen az eredménylistában is nyomott hagyott. Egyre biztatóbb eredményeket érnek el. A Bács-Kiskun megyei Nyárlõrinci Buzás János Általános Iskola három tanulója is lelkiismeretesen megállta a helyét a pályán, akiket testnevelés tanáruk és egyben az iskola igazgatója, Boros Kornél hozott.

Mint ahogyan a korábbi években is, csapatversennyel kezdtük az egész napos versenyt. A harmadik korcsoportban mindkét nem esetén az újszászi vörösmartysok állhattak a dobogó tetejére. A Dániel Petra, Debrei Alexandra, Mihá Dzsenifer összeállítású csapat a fináléban fiatalabb iskolatársaikat, Fajkó Norinát, Nagy Gabriellát és Zentay Zoét gyõzték le. A fiúk küzdelmeiben a tizenegy csapat közül Oláh Olivér, Kanalas Richárd és Rézmûves Alex a szederkényi Beck Martin, Nagy Norbert, Quell Zénó teamjét gyõzték le labdabiztosságukból és korábbi versenytapasztalatukból profitálva.

A negyedik korcsoportos versenyszámokban már megremegett az újszászi versenyzõk lába, rengetek izgalom és küzdelem során a szederkényi lányok és fiúk is gyõzedelmeskedni tudtak ebben a korosztályban. Marczi Maja, Olajos Napsugár és Orbán Lili a döntõben Kovács Boglárka, Nagy Leila és Oláh Barbara együttesét gyõzték le, miközben a bronzérmet a Balaton melletti Cserszegtomaji Szabó István Általános Iskola diákjai ünnepelhettek. A fiúk versenyében Rumszauer Zalán, Tukacs Ákos és Zelenka Zsolt pontos szervákkal és magabiztos támadó rúgásokkal gyõzték le az újszászi Dániel Patrikot, Kanalas Renátót, Tófalvi Hunort és Tuba Dánielt. A dobogó harmadik fokára a dunaújvárosi Kádár Barna, Rabi Marcell, Vicsotka Martin és Zudor Milán állhattak.

A csapatverseny után egyéni mérkõzések keretében mérték össze a diákok a felkészültségüket. A fõágas rendszerben gyorsan haladtak a meccsek, dinamikus párharcoknak lehettünk szemtanúi. A legkisebbek között a lányoknál újszászi, a fiúknál dunaújvárosi fölényt tapasztalhattunk. A II. korcsoportban Fajkó Norina a már régóta lábtoll-labdázó és labdabiztos Zentay Zoé ellen tudott nyerni koncentrált és összeszedett játékával. A dunaújvárosi Kondor Kitti és a balettben világelithez tartozó Kerti Emília bronzérmet szereztek. A fiúk is hatalmas küzdelmeken vannak túl. Kerti Benett iskolatársát, Kovács Patrikot gyõzte le, míg a dobogó harmadik fokára a szederkényi Quell Zénó és az újszászi Kiss Vendel állhattak.

A III. korcsoportos lányoknál az újszászi Dániel Petra és Debrei Alexandra döntõztek, mely elõbbi versenyzõ gyõzelmével zárult. A cserszegtomaji Monduk Katica és a dunaújvárosi Nagy Hanna bronzérmet szereztek. A fiúknál Oláh Olivér (Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola) uralta a mezõnyt, könnyedén nyerte meg a korcsoportját. Dániel Patrik (Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola) ezüstérmet, Beck Martin (Szederkényi Általános Iskola) és Kanalas Richárd (Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola) bronzérmet szereztek.

A legnagyobbak már igazán színvonalas mérkõzéseket, labdameneteket produkáltak. A lányoknál a Cserszegtomaji Szabó István Általános Iskola tanulója, Berezvai Barbara állhatott a dobogó tetejére Kondor Anett (Dunaújváros, Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Intézmény), Nagy Leila és Kovács Boglárka (mindkettõ Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola) elõtt. A fiúk egyéni versenyét az újszászi Kanalas Renátó nyerte meg a szederkényi Rumszauer Zalánnal küzdve a döntõben. Bokor Roland (Cserszegtomaji Szabó István Általános Iskola) és Zudor Milán (Dunaújváros, Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Intézmény) bronzérmet szereztek.

Összességében elmondhatjuk, hogy sikeres versenyt tudhatunk magunk mögött, méltó helyekre kerültek az idei tanév diákolimpiai bajnoki címei. Másnap a seregélyesi gyereknapon lehetõsége volt a diákolimpián részt vett gyerekeknek az ugrálóvárban játszani, Szabó Balázs zenés mûsorát megnézni, az erdei iskola udvarán és az általános iskola kondiparkjában levezetni az elõzõ napi versenyt. 

Részletes eredmények az alábbi linken: ágrajzok