Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2008. : okt.25. Kárpát-medence Kupa

4. Kárpát-medence Kupa

2008. október 25-27. Újszász

Eredmények: Barátság Kupa ...
Eredmények: Kárpát-medence Kupa ...

A Magyar Lábtoll-Labda Szövetség az NCA Nemzetközi Civil Kapcsolatok és Európai Integráció Kollégiuma támogatásával az Együtt a Kárpát-medence fiataljai címû pályázat keretében október 25-27-én negyedik alkalommal rendezte meg Újszászon a Lábtoll-labda Kárpát-medence Kupát. A háromnapos ifjúsági és sporttalálkozó célja a határon túl és a határon belül élõ fiatalok közötti kapcsolatok építése a sport és a kultúra eszközrendszerével, a magyarságtudat és a Kárpát-medencében élõ magyar fiatalok összetartozásának fejlesztése volt. A versenyen Erdélyt Sepsiszentgyörgy, a Felvidéket Királyhelmec, a Vajdaságot Királyhalom sportolói képviselték. A határon belülieket négy egyesület – Jánoshida KSE, Nagykanizsa ZSE, Szepetnek SE és Újszászi VVSE – legjobb serdülõ és ifjúsági játékosaiból álló utánpótlás A és B válogatott képviselte. A jó hangulatú versenyen a hét mérkõzésbõl álló csapatversenyben a gyõzelmet Magyarország A csapata szerezte meg, amely a döntõben látványos és színvonalas mérkõzésen 7-0-ra gyõzte le Magyarország B csapatát. (Nem volt ekkora különbség a két csapat között. Négy háromjátszmás mérkõzésen a szerencse mindig az A csapat mellé szegõdött.) 3. Királyhelmec, 4. Királyhalom, 5. Sepsiszentgyörgy.

A második napon a sorsolással kialakított csapatok a Barátság Kupáért mérkõztek. A verseny során nagyon jól együttmûködtek az azonos anyanyelvû, de különbözõ országokból érkezett játékosok. A férfi hármasoknál a gyõzelmet az Ágoston Áron (Királyhalom), Farkas Balázs (Nagykanizsa), Takács Zoltán (Újszász) összeállítású trió szerezte meg. 2. Arany Bálint (Nagykanizsa), Kis Torma András (Királyhalom), Vittman Tibor (Szepetnek, 3. Herczeg Gábor (Újszász), Szarapka Rudolf (Királyhalom), Szimko Balázs (Királyhelmec) és Bitai Tibor (Sepsiszentgyörgy), Czibak György (Jánoshida), Tóth Roland (Újszász). A nõknél a Göncz Annamária (Nagykanizsa), Morvai Noémi (Szepetnek), Visnyai Erzsébet (Királyhelmec) összeállítású hármas nyerte a versenyt. 2. Faragó Szabina (Királyhalom), Papp Kinga (Királyhelmec), Vágó Henriett (Újszász), 3. Gazdag Viktória (Újszász), Pekárovics Lilla (Királyhelmec), Varró Evelin (Szepetnek) és Csontos Aranka (Újszász), Szûcs Noémi (Sepsiszentgyörgy), Vlasics Dalma (Szepetnek).

A közkedvelt „Nagy Indián Játékban” Szûcs Gergely és Gazdag Viktória bizonyult a legjobbnak.

A versenyhez kapcsolódóan több közös kulturális programra is sor került. Az elsõ este a Tini diszkóban ismerkedtek a versenyzõk. A szombati döntõ elõtt lábtoll-labda és ördögbot bemutató szórakoztatta a résztvevõket. Vasárnap este a Liliom táncegyüttes közremûködésével megtartott táncházban másfél órán keresztül táncolt együtt a társaság. A versenyt követõ kiránduláson Mátrafüred-Sástón szinte mindenki felmászott az ötven méter magas kilátóba. A sástói Adrenalin parkban a bobozás volt a legnépszerûbb, de a függõhídon is sokan átmentek, és a falmászással is többen megpróbálkoztak. Az egri várban a falakon történt séta után a Hõsök termében és a kazamatákban ismerkedtek meg a kirándulók a vár történetével, a védõk hõsiességével. A nap a Miskolc-tapolcai barlangfürdõben egy rövid fürdéssel fejezõdött be.

 

Magyar A.

Magyar B

Király-halom

Sepsi-szentgyörgy

Király-

helmec

Magyarország A

 

7-0

7-0

7-0

7-0

Magyarország B

0-7

 

7-0

7-0

7-0

Királyhalom

Vajdaság

0-7

0-7

 

5-2

3-4

Sepsiszentgyörgy

Erdély

0-7

0-7

2-5

 

0-7

Királyhelmec

Felvidék

0-7

0-7

4-3

7-0

 

Végeredmény

1. Magyarország A

4

4

28-0

2. Magyarország B

4

3

1

21-7

3. Királyhelmec

4

2

2

11-17

4. Királyhalom

4

1

3

8-20

5. Sepsiszentgyörgy

4

4

2-26

Felsorakoztak a csapatok

Fehér János nyitotta meg a versenyt

Lábtoll-labda bemutató

Nagy István ördögbot bemutatója

Sepsiszentgyörgy csapata

Királyhalom csapata

Királyhelmec csapata

Magyarország B

Magyarország A

Együtt az öt csapat

A Barátság Kupa legjobb nõi csapatai

A Barátság Kupa legjobb férfi csapatai

A táncházban

Közös tánc

Sástón

Fenn a kilátóban

Bobozók

Szélvész lányok

Sebastian Költõ, a falmászó

A függõhídon

Az egri vár kapujában

A sepsiszentgyörgyi csapat az egri várban

Az egri várban

Tüzérek

A kazamatákban

Fotó: Fehér János, Fehér Judit és Tóth Gábor