Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2015. : Hírek 2015. június : Jún.10. Átadták a Jó tanuló – Jó sportoló díjakat. Budapest

Átadták a Jó tanuló – Jó sportoló díjakat

2015. június 10. Budapest

Mintegy 340 fiatal érdemelte ki idén a "Magyarország Jó tanulója – Jó sportolója" díjat, s közülük 96-an június 10-én a Földmûvelésügyi Minisztérium Darányi termében a dijátadó ünnepségen vették át oklevelüket Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért és dr. Simicskó István sportért felelõs államtitkártól.

Czunyiné dr. Bertalan Judit hangsúlyozta, a tehetséges diákokat és tanáraikat több díj átadásával is elismeri a kormány – utalva a közelmúltban átadott Bonis Bona-díjakra, valamint az OKTV díjaira, a Nemzeti Tehetség Program rendszerére. A „Magyarország Jó tanulója – Jó sportolója” díj elismerés azoknak jár, akik egyaránt folyamatos és kiváló teljesítményt nyújtanak az iskolai tanulmányaikban, valamint sportban elért eredményeikkel is az élvonalban vannak. Mintát és példát adva ezzel diáktársaiknak, hogy lehet egyszerre mindkettõben kitûnni. Az államtitkár asszony a test és szellem közös pallérozásának fontosságát kiemelve a díjazottaknak elmondta: "a sport révén a szorgalom, kitartás, sportszerûség olyan kincsek, amelyek hatásait a késõbbiekben is érezni fogjátok", valamint hangsúlyozta, hogy a kormány egyértelmûen a tehetséggondozás és segítség pártján áll.

Dr. Simicskó István fontos feladatnak és nagy felelõsségnek nevezte a tehetségekre, a jövõ nemzedékére való odafigyelést. "A tehetséget nem szabad elkótyavetyélni, élni kell vele!" - hívta fel a figyelmet az államtitkár, és példaként állította a kitüntetettek elé Platónt és Isaac Newtont, akik "óriási szellemi teljesítményük mellett kiváló sportolók" is voltak. Dr. Simicskó István kiemelte, hogy a "sport egyetemes érték, olyan nyelv, amit mindenhol egyformán megértenek".

Az államtitkár arról is szólt, akkor jár jó úton egy társadalom, ha annak tagjai egyre inkább képesek odafigyelni embertársaikra, tehetségeikre. Ha pedig azon belül egyre többen sportolnak, úgy remélhetõ, hogy az emberi viszonyokban is általánosabbá válik a fair play szelleme.

A "Magyarország Jó tanulója – Jó sportolója 2014” pályázat eredménye itt megtekinthetõ.

Forrás: http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/kozneveleseert-felelos-allamtitkarsag/hirek/atadtak-a-jo-tanulo-jo-sportolo-dijakat

A díjazottak között 15 lábtoll-labdázó van: Kunics Bence, Tolnai Gergely Tukszár Zsófia (Nagykanizsa Zemplén SE), Babos Roland, Németh Barbara, Szabó Gergõ, Szabó Luca, Túri Noémi (Pusztaszer PISZE SE), Dániel Márk, Ézsiás Fanni, Ézsiás Zsófia, Farkas Lilla, Molnár Dániel, Molnár Gergõ és Vachal Krisztina (Újszászi VVSE).

A lábtoll-labdázók közül ketten – Ézsiás Zsófia és Szabó Gergõ – vettek részt a díjátadó ünnepségen. A többiek a tanévzárón kapják meg okleveleiket.

Ézsiás Zsófia az ünnepség meghívottjai között

96-an kaptak meghívót az ünnepségre

Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért felelõs államtitkár

Dr. Simicskó István sportért felelõs államtitkár

Szabó Gergõ (Pusztaszer Szent Miklós katolikus Általános Iskola) és a díjátadó államtitkárok

Ézsiás Zsófia (Vörösmarty Mihály Általános Iskola) és a díjátadó államtitkárok

Szabó Gergõ a díjazottak között

Czunyiné dr. Bertalan Judit, Szabó Gergõ és dr. Simicskó István

Czunyiné dr. Bertalan Judit, Ézsiás Zsófia és dr. Simicskó István

Két lábtoll-labdázó vette át oklevelét a Földmûvelésügyi minisztériumban megrendezett díjátadón: Ézsiás Zsófia és Szabó Gergõ

Fotó: Fehér János