Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2019. : Márc. 31. Lábtoll-labdázás a „Kisképzőben”. Budapest

Lábtoll-labdázás a „Kisképzõben”

2019. március 31. Budapest

A Magyar Lábtoll-labda Szövetség felajánlásának köszönhetõen a Magyar Képzõmûvészeti Egyetem Gyakorlóiskolája, a Képzõ- és Iparmûvészeti Szakgimnázium és Kollégium, ismertebb nevén a „KISKÉPZÕ” diákjai a testnevelés órán megismerkedhettek egy számukra újdonságot jelentõ sportággal, szabadidõs mozgásformával.

A lábtoll-labdázás távolkeleti eredetû sportjáték, s mint ilyen, nagyfokú ügyességet igényel.

Rendkívül jól fejleszti a koordinációs és figyelmi képességeket.

Különleges rúgótechnikája eltér a labdajátékban megszokottól.

Tanulóink egy része már ismerte a sportágat, azonban még semelyikük nem próbálhatta ki gyakorlatban.

Szándékosan nem mutatták meg a testnevelõk a rúgótechnikát a tanulóknak, azonban a tehetségek így is két-három kísérlet után kiválasztódtak.

A magas osztálylétszámok miatt egyelõre csak kisebb csoportokban, szabadidõsportként ismerkedhettek meg a tanulók e különös sportággal.

S ha majd az egyéni és kis létszámú csoportbontásos foglalkozás nem egy „karate filmhez” lesz hasonlatos, gyakrabban találják el a tanulók lábukkal a labdát, akkor bevetjük a sportágat osztály szinten is.

Egy biztos, a lábtoll-labdázás nagyon tetszik a tanulóinknak, lelkesen, nagy kedvvel, idõnként egymás esetlenségén jókat derülve, ügyességén fellelkesülve játsszák ezt a remek játékot.

Az áprilisi iskolai projektnapok témája a „Távol-kelet” lesz, ahol szintén szerepet és teret kap a lábtoll-labda, bemutató és közösségépítõ programként.

Geist József
testnevelõ

Kezek

Lábak

Játék