Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2017. : Hírek 2017. július : Júl.23. Első nap. Hongkong

Elsõ nap

2017. július 23. Hongkong

Félnapos késéssel Hongkongban megkezdõdött a 9. Lábtoll-labda világbajnokság . A szervezõk a 8-as erõsségû tájfun elõrejelzése miatt félnapig nem engedték ki a szállodából a 12 ország versenyzõit. Késõbb a tájfun 3-as erõsségûre módosult és így elkezdõdhetett a verseny. 

A csapatok felvonulása a freestyleosok látványos bemutatója, az üdvözlõbeszédek és a helyi nagyságok kezdõrúgásai után a férfi és nõi csapatok léptek a pályára. Magyarok jól kezdtek.

A férfiaknál a Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Lukács Benedek, Tóth Gábor összeállítású csapat a nagy riválissal a német válogatottal kezdett és az elsõ játszmát 21-18-ra nyerte.  A második játszmában négyszer volt mérkõzéslabdájuk,de 29-27-re vesztettek. A harmadik szettben felpörögtek és rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést és 20-9-ig meg sem álltak. A végén a németek 21-14-re szépítettek.  A következõ mérkõzésen a franciák nem voltak egy súlycsoportban a magyarokkal, akik  21-12, 21-9-re könnyedén lelépték õket. A harmadik fordulóban a világbajnok kínai csapat volt az ellenfél. A magyar válogatott meglepõen jól tartotta magát, többször vezetett (4-2, 14-12) 19-19-nél egál volt. Végjáték kínaiaknak  sikerült jobban, 21-19-re nyertek. A második játszma már könnyen a kínaiaké lett 21-13-al. Az elsõ világversenyén induló nagykanizsai Lukács Benedek jól beilleszkedett az újszásziak közé. Jó ütemû sáncolásaival és feladásaival segítette a csapatot, amely csoport másodikként várja a folytatást.

A nõk csak egy mérkõzést játszottak Tajvan volt az ellenfél. A magyarok Kunics Réka, i Morva Noémi (Nagykanizsa ZSE) és Farkas Lilla (Újszászi VVSE) összeállításban kezdtek. Morvai Noémi kiszerválta az ellenfelet, 18-szor szervált sikeresen zsinórban. 21-3-al hozták az elsõ szettet. A második játszmában pályára lépett Balogh Eszter (Nagykanizsa ZSE) és Vachal Krisztina (Újszászi VVSE). A tajvaniak bátran játszottak Liang Hsuen Wen szép ollózásaival szerzett pontokat, így az eredmény szorosabb volt. 21-11 lett. A csapat minden tagja 20 éven aluli. Ennek ellenére a kanizsai lányok rutinos, többszörös Európa-bajnok játékosnak számítanak, az újszásziak elsõ alkalommal játszottak a válogatottban. A folytatásban Vietnám és Németország lesz az ellenfél.